BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Twitter-klónt csinálna a Meta

Kihasználnák az Elon Musk által okozott káoszt, ha már a Facebook és az Instagram is sok nehézséggel szembesül.

Twitter-klón indításán gondolkozik a Meta platforms, hogy letaszítsa a digitális pozíciójáról Elon Musk közösségi oldalát. A vállalat alkalmazása hasonlóan működne mint a Mastodon, amely a Twitter problémái miatt menekülő felhasználóknak nyújtott menedéket. 

In this photo illustration, a Twitter logo is displayed on a
Fotó: SOPA Images

A Meta a Twitter felvásárlást követő káoszt igyekszik kihasználni ezzel, noha Mark Zuckerberg több lépést – tömeges leépítések, előfizetéses verifikáció – is lemásolt Musk forgatókönyvéből.

A Twitter számára a hirdetők megtartása okoz gondot Musk uralmának kezdete óta, míg a Meta legnagyobb oldala, a Facebook a fiatalok figyelmét képtelen elnyerni az utóbbi időben 

és a metaverzumról szóló ígéretek sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A Meta másik fontos platformja, az Instagram pedig a TikTokkal nem képes felvenni a versenyt.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a Twitter-klón mikor indulna útjára – írja a Reuters.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.