A felhasználók 24 százalékkal több időt töltöttek az Instagramon, mióta a vállalat elindította a TikTok konkurensét, a mesterséges intelligencián (MI) alapuló Reels funkciót –  írja az Insider

Meta Announces Subscription Services For Facebook
Logo of Instagram social media application and a blue  verification checkmark are seen on February 20, 2023 in L'Aquila, Italy. Meta CEO Mark Zuckerberg announced the launch of a paid subscription starting at $11.99 per month for users to authenticate their profiles on Meta platforms (Facebook, Instagram). (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

Az elmúlt hat hónapban megduplázódott a Reels-videók megosztása: a felhasználók naponta több mint 2 milliárdszor osztanak meg újra egy-egy videót

– nyilatkozta a Facebook-alapító Mark Zuckerberg a vállalat negyedéves eredményeit ismertetve.

Zuckerberg a vállalat megnövekedett bevételének egy részét a mesterséges intelligenciának is tulajdonította: 

kiemelte a Meta MI-vel kapcsolatos beruházásait, amelyek segítettek a Reels-videókat eljuttatni a felhasználókhoz.

A társaság nem részletezte a Reels-termék napi aktív felhasználóinak számát, azt azonban közölte, hogy a Meta-alkalmazások havi aktív júzereinek száma 3,8 milliárd fölé emelkedett. A Facebook eközben éves szinten 4 százalékkal, több mint 2 milliárdra növelte a napi aktív használóinak számát – áll a közleményben.

A The Wall Street Journal szeptemberben a Meta belső dokumentumaira hivatkozva még arról számolt be, hogy a Reels bevezetése nem tudott piaci részesedést szerezni a TikToktól. A Meta szóvivője vitatta a lap jelentését, de elismerte, hogy a Metának „van még mit tennie” a Reels életben tartása érdekében. Tavaly augusztusban sok felhasználó tiltakozott az Instagram megváltoztatott algoritmusa miatt, amely a Reels-videókat részesítette előnyben a fotók helyett, a felhasználók szerint ugyanis ez az influenszer- és reklámtartalom növekedését hozta, barátaik posztjai rovására.