Már 2024-re régiós piacvezető válna a Prohuman, miután a múlt héten felvásárolta az egyik vezető szerbiai HR-szolgáltatót, és tovább bővíti szolgáltatói portfólióját a szlovén piacon, ahol ezentúl a helyi leányvállalat is felveszi a Prohuman nevet – közölte a vállalkozás ügyvezető igazgatója és társalapítója, Juhász Csongor egy Ljubljanában tartott üzleti fórumon.

Choice,Of,An,Employee,Leader,From,The,Crowd.,Man,Holds
Fotó: Shutterstock

Juhász a szlovén és a magyar hasonlóságairól is beszélt, kiemelve a mind a két országban tapasztalható tartós és mély munkaerőhiányt. Hozzátette, hogy ez még inkább előtérbe helyezi a HR-szolgáltatók munkáját.

Az ügyvezető kitért rá, hogy amint eddig, úgy a jövőben is nyitott és proaktív üzletpolitikát kíván folytatni a vállalat, amelynek célja, hogy a hazai piacvezető szerep után 2024-re a régió vezető HR-szolgáltatójává váljon. Kiemelte, hogy a vállalat Romániában és Szlovákiában már az öt legnagyobb szolgáltató közé került, de említette a cég aktív jelenlétét Németországban, Ausztriában, továbbá Horvátországban is. 

Emlékeztetett a szerbiai CityScope felvásárlására, valamint bejelentette, hogy a szlovén leány Prohuman Slovenia néven működik tovább.

A konferencián felszólalt a 2022-es évben 115 milliárd forintos árbevételt meghaladó Prohuman nemzetközi ügyfélkapcsolati igazgatója, Reményi Zsuzsanna is, aki a munkaerőhiány kezelésében a hatályos magyar jogi szabályozást hozta fel jó példaként, amely lehetővé teszi az Európai Unión kívülről érkező dolgozók bevonását kontrollált és a korábbiakhoz képest rugalmasabb módon.