A Ford Motor kedden közölte, hogy gyártási hibák miatt nagyjából 125 ezer autót kell visszahívniuk – írta a Reuters.

Kendallville,-,Circa,May,2022:,Ford,Car,,Suv,And,Pickup Ford
Fotó: Shutterstock

A visszahívás a 2020–2023-as Escape és Lincoln Corsair utcait terepjárókra vonatkozik, amelyek 2,5 literes hibrid vagy plug-in motorral rendelkeznek. A vállalat ezt egy elszigetelt gyártási problémával indokolta.

A Ford eredetileg 2022 júliusában hívott vissza 100 ezer Escape, Corsair és Maverick modellt az Egyesült Államokban, miután világszerte 23 olyan bejelentést azonosított, amely szerint a motorblokk minimális sérülése után tűz gyulladt ki az autókban.

A vállalat kedden azt is elmondta, hogy három járműnél még a javítás után is fennmaradt ez a probléma, ezért döntöttek úgy, hogy a teljes szériát vissza kell hívniuk, amíg a hiba eredetét fel nem derítik.

A Ford azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy álljanak félre, és állítsák le a motort, ha váratlan motorzajt hallanak, a jármű teljesítményének csökkenését észlelik, vagy füstöt látnak.

Az USA második legnagyobb autógyártója a múlt héten azt is bejelentette, hogy a tűzveszély miatt 142 ezer Lincoln MKC utcai terepjárót fognak átvizsgálni, a tulajdonosoknak pedig azt tanácsolták, hogy a javítási folyamat végéig a gépjárművüket a szabadban, a lakóépületektől távol tartsák.