Miután a folyamatos költségcsökkentés és a kritikákra egyre kevésbé tulajdonos, ötletszerű változtatásai miatt egyre romlik a felhasználói élmény a Twitteren, nem meglepő, hogy megszületett a közösségi oldal versenytársa a Facebook- és Instagram-tulajdonos Metától.

BELGIUM-EU-TECH-COMPUTERS-LAW-REGULATION-INTERNET-DIPLOMACY Founder and CEO of US online social media and social networking service Facebook Mark Zuckerberg reacts upon his arrival for a meeting with European Commission vice-president in charge for Values and Transparency, in Brussels, on February 17, 2020. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Fotó: AFP

Szerdán már élesedett is a Threads nevet viselő felület a Mark Zuckerberg-féle vállalattól, amelyen már nemcsak a cégvezető, de olyan sztárok is megtalálható, mint Shakira vagy Gordon Ramsey – írja az Engadget.

Fotó: Threads

Az elképzelhető, hogy milliárdosok közötti bunyóhoz vezető oldalra egyelőre nem lehet csak úgy regisztrálni, az alkalmazás ugyanis csütörtökön élesedik a Google és az Apple alkalmazás-áruházaiban, első körben az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A tervek szerint a szolgáltatás idővel a Fediverse-hez vagyis a Mastodon és más szolgáltatások nyílt közösségi hálójához is tud kapcsolódni.

A közösségi oldalak háborúja biztos kemény összecsapást hoz.