Korábban a Világgazdaság is beszámolt arról, hogy Magyarországra jön a Primark. A Primark rendkívül népszerű üzletlánc, rengeteg magyar egészen Bécsig is hajlandó kiutazni, hogy válogathasson a cég olcsónak mondott cikkei között. 

Warsaw,,Poland.,1,September,2020.,Sign,Primark.,Company,Signboard,Primark.
Varsóban már évek óta van Primark üzlet.
Fotó: Shutterstock

A régióban szinte már csak Magyarországon nem volt üzlete a vállalatnak, korábban Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban és Romániában is sikeres üzletnyitásokat hajtott végre. Magyarország lesz a 17. ország, ahol jelen lesz a Primark.

A nemzetközi divatüzletlánc 

idén szeptember 16. és 2024. szeptember 15. között nyitja meg az első üzletét a budapesti Arena Mallban, azonban még mindig toborozzák a dolgozókat.

A többi között üzletvezető asszisztenst, osztályvezetőt, de a HR-osztályra is keresnek középvezetőt, a friss lista megtalálható az egyik ismert álláskereső portálon.

A pozíciók betöltéséhez elengedhetetlen az angol nyelvtudás, a cég azonban különféle fejlesztési programokon, képzéseken, illetve nemzetközi projekteken való részvételt is biztosít a munkavállalóknak ahhoz, hogy az angol nyelvet elsajátíthassák, és könnyebben tudjanak dolgozni a Primarkban. 

A Primark 416 boltot működtet 15 országban az európai kontinensen, illetve az Amerikai Egyesült Államokban. Az új budapesti üzlet kínálatában megtalálható lesz számos licenctermék, köztük az NBA és a Disney nevével jegyzett áruk, valamint a Primark folyamatosan növekvő Primark Cares almárkája, amely az áruházlánc törekvésének megfelelően megfizethetőbbé teszi mindenki számára a fenntarthatóbb divatot.

A vállalat a 2019-ben megkezdett sikeres közép- és kelet-európai régiós terjeszkedésére alapozva az ez évi szlovákiai üzletnyitás mellett új helyszínekkel tervezi bővíteni hálózatát a romániai Bukarestben, valamint a lengyelországi Lodzban és Wroclawban. A vállalat várakozásai szerint 2026-ra globális üzletportfóliója 530 boltból áll majd.

Ki volt a Primark titokzatos alapítója, aki csak testőrökkel mert kimenni az utcára?

A nyilvánosságot kerülve élte az életét az évtizedek alatt az egyik legolcsóbb ruhamárkát felépítő Arthur Ryan, akinek tragédiák is végigkísérték az életét.