Korábban a Világgazdaág is megírta, hogy több mint egy évtized után a Spotify először emeli az árait a mintegy 200 millió hirdetésmentes előfizetőjének. A cég közleményéből azt lehetett kiolvasni, hogy több országban, például a Magyarországgal szomszédos országok többségében is megemelik a díjakat, ugyanakkor itthon nem lesz drágább a szolgáltatás. 

Girl,Inside,Car,Holding,Smartphone,With,Spotify,Music,App,On Girl inside car holding smartphone with Spotify music app on screen. Rio de Janeiro, RJ, Brazil. November 2022.
Fotó: Diego Thomazini

A hazai felhasználók most értesítést kaptak a zenestreamelő szolgáltatótól, hogy 

az eurós számlázásnak vége, ezentúl forintban kell majd fizetni az előfizetési díjakat. 

Illetve a cég oldalán azt is közzétették, hogy 

augusztus 1-jétől változás lesz a prémiumszolgáltatás áraiban, az emelés az Egyesült Arab Emírségeket, Svájcot, Csehországot, Magyarországot, Malajziát, Romániát és Szaúd-Arábiát is érinti.

„Az áremelés mellett és a felhasználói élmény javítása érdekében módosítjuk az előfizetésed pénznemét. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban a(z) Egyéni Premium csomag előfizetését a helyi pénznemedben fogjuk kiszámlázni, ami kényelmesebbé és átláthatóbbá teszi a folyamatot” — közölte a cég.

Az Egyéni Premium csomag ennek megfelelően havi 4,99 euró összegről havi 1990 forint összegre módosul. A két profil használatát lehetővé tevő Duo csomag 2690 forintba, a hat fiókot tartalmazó családi csomag 3290 forintba, míg a Hallgatói csomag 1090 forintba kerül majd havonta

— derül ki a Spotify oldaláról.