A McDonald’s fokozatosan megszünteti az önkiszolgáló üdítőautomatáit az éttermeiben az Egyesült Államokban – mondta az étteremlánc a Business Insidernek. A hírről először a State Journal-Register számolt be több illinoisi franchise egységekre hivatkozva. Az állam éttermeiben már megkezdték az automaták eltávolítását.

A McDonald’s közlése szerint 2032-re az Egyesült Államok összes éttermében található önkiszolgáló italautomatákat elviszik.  

 

San,Antonio,,Tx,,Usa,-,November,9,,2018,-,Fountain
Fotó: Shutterstock

A cég szerint a változtatás célja, hogy egységes élményt teremtsenek mind az ügyfelek, mind a személyzet számára az összes rendelési ponton. A kaliforniai Orange-ban található, felújított McDonald’sban az önkiszolgáló automatát már eltávolították, így a gyorsétterem vásárlóinak a pultnál kell az utántöltést kérniük. 

A State Journal-Register által megkérdezett üzemeltetők azt mondták, hogy több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy az üdítőgépeket eltávolítsák, például 

az élelmiszer-biztonság, a lopásmegelőzés és a helyhiány miatt is az automaták kivezetése mellett döntöttek. 

A McDonald’snál, mint más étteremláncoknál is egyre többen elvitelre rendelnek maguknak, mivel világjárvány óta a fogyasztók ehhez szoktak hozzá, a vásárlók szokásán pedig a koronavírus-járvány visszaszorulása sem változtatott. 

A McDonald’s mobilalkalmazással követné nyomon a vásárlóit

Rövidebb sorokat, elégedettebb vásárlókat és kevesebb alkalmazottat ígér a technológia. Az étterem az úgynevezett geofencing segítségével tennék gyorsabbá a kiszolgálást és frissebbé a megrendelt ételeket.