Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database@Azure szolgáltatás elindítását, amely a Microsoft Azure adatközpontjain keresztül biztosít közvetlen hozzáférést az Oracle felhő-infrastruktúrájára épülő Oracle adatbázis-szolgáltatásokhoz – derült ki a két cég közös közleményéből.

Stone,/,Uk,-,August,31,2020:,Tiktok,And,Other
Az új szolgáltatás lehetővé teszi új felhőalapú alkalmazások fejlesztését. Fotó: Shutterstock

Mint írják, így az Oracle Database@Azure egyszerre képes az Oracle Database szolgáltatások összes előnyét nyújtani a teljesítmény, a kapacitás és a terhelhetőség terén, miközben a Microsoft Azure biztonságát, rugalmasságát is biztosítja, például az olyan világszínvonalú MI-alapú szolgáltatásokban, mint az Azure OpenAI.

A szolgáltatásoknak ez a kombinációja még nagyobb rugalmasságot kínál az ügyfeleknek abban a tekintetben, hogy hol szeretnék futtatni a folyamataikat.

Mindezeken túl hatékonyan működő digitális környezetet is biztosít, amely egyszerűbbé teszi a felhőszolgáltatások igénybevételét és kezelését az Oracle Database és az Azure szolgáltatásain belül. 

Az Oracle Database@Azure elindításával az Oracle és a Microsoft segít ügyfeleinek felgyorsítani a felhőbe történő migrációt. Így korszerűbb informatikai környezetet alakíthatnak ki, élhetnek az Azure-hoz kapcsolódó infrastruktúra, eszközök és szolgáltatások nyújtotta előnyökkel.

Többféleképpen is a felhőbe költöztethetik az Oracle-adatbázisukat, élvezhetik az Oracle adatbázis-szolgáltatásaira jellemző teljesítményt, hatalmas kapacitást, elérhetőséget, számos funkciót és ezek kedvező árszabását.

Másfelől az Azure-adatközpontok egyszerű használhatóságot, biztonságot, gyors adatfeldolgozást és közös működési környezetet biztosítanak. Az új szolgáltatás lehetővé teszi új felhőalapú alkalmazások fejlesztését, amelyhez az OCI és az Azure technológiái nyújtanak hathatós segítséget, ideértve a legújabb mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokat is. Az architektúra stabilitását a felhőszektor két legmegbízhatóbbnak tartott vállalata garantálja. 

Adott volt a lehetőség, hogy az ügyfeleinknek még fejlettebb, a mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatások következő generációjához tartozó megoldásokkal segítsünk a felhőbe migrálni a működésük szempontjából kritikus fontosságú applikációikat

– ismertette a közleményben Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója.