Az UBM Holding Nyrt. rekordszintű árbevétellel és EBITDA-val zárta a 2022–2023-as üzleti évét, biztosítva, hogy a vállalat további fejlesztéseket tud végrehajtani a hazai mezőgazdaságban – közölte a csoport kedden.

Fotó: UBM Holding

A cégcsoport 2023. június 30-ig a tavalyi évet 17,8 százalékkal meghaladó, 231,6 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el.

Ezzel párhuzamosan hazánk piacvezető takarmánygyártójának EBITDA-ja idén 9,6 milliárd forintra emelkedett, ami a tavalyi évi 6,6 milliárdos szintet mintegy 45 százalékkal haladta meg.

Az idén márciusban meghirdetett növekedési stratégiánk első mérföldkövét eredményesen teljesítettük, hiszen a cégcsoport idén több területen is rekordszintet ért el

– mondta Horváth Péter, az UBM csoport vezérigazgatója. A növekedési tervek megvalósítása mellett a fő célkitűzés, hogy a Budapesti Értéktőzsde egyetlen agrárcégeként minél több befektetőt vonzzon be a hazai mezőgazdaságba.

Milliárdos nyereségről jelenthet a pesti agrárcége

Közzétette június végén zárult üzleti évének előzetes eredményszámait az UBM Holding.

A lezárt üzleti évben a cégcsoport 5,9 millió eurós beruházással modernizálta az évi 88 ezer tonna kapacitású szlovákiai gyárát, továbbá 1,2 milliárd forintos beruházással a szelestei keverőüzemének rekonstrukciójára is sor került, amelynek eredményeképpen az üzem gyártókapacitása évi 200 ezer tonnára növekedett. A cégcsoport emellett romániai terjeszkedését is folytatta.

A továbbiakban az UBM folytatja regionális terjeszkedését, és fejleszti logisztikai infrastruktúráját, 2026-ig megépíti Európa legmodernebb és legfenntarthatóbb sertéstelepét, valamint tovább bővíti kontinentális kereskedelmi tevékenységét. E célkitűzései megvalósításával a vállalat árbevétele a tervek szerint 2026-ig elérheti a 350 milliárd forintos szintet.