Cégvilág

Profilkép a mesterséges intelligencia által, ez lehet a Facebook nagy újítása

A Meta nemrég indította el saját mesterséges intelligencia asszisztensét, és úgy tűnik, nem ez lesz az utolsó nagy fejlesztése az MI felhasználásával.

A Facebook és az Instagram mögött álló Meta folyamatosan próbálja meglovagolni a népszerű technológiai trendeket, így talán annyira nem meglepő, hogy most a mesterséges intelligencia (MI) beépítésével foglalkozik. Egy friss észrevétel szerint ugyanis a vállalat azzal kísérletezik, hogy a Facebookon lehessen MI által létrehozott profilképet alkotni és felhasználni. A felfedezést Alessandro Paluzzi tette közzé X-oldalán, derül ki a Digital Information World cikkéből.

Artificial,Intelligence,Generated,Artworks,Based,On,Human,Masterpieces.,Ai,Art
Már több weboldal is létezik, ahol mesterséges intelligencia által tudunk képet létrehozni, ilyen például a Dall-E 2, a Midjourney, a Nightcafe és a SynthesysX.
Fotó: Nicoleta Ionescu / Shutterstock

Az új funkció nemcsak kreatív lehetőségeket adhat a felhasználók kezébe, de egyrészt fellendítheti az érdeklődést a Facebook iránt, másrészt közvetlen módon népszerűsítheti az MI-képalkotást. Nem csak ezzel próbálkozik a Meta, ugyanis az is tervben van, hogy nemcsak a profilképünket, de a bejegyzéseinket is elkészíttethetjük az MI-vel. Az elképzelés szerint csak megadnánk a chatbotnak, hogy miről szeretnénk posztot írni és az összerakná nekünk. A Meta észrevétele szerint a Facebookon egyre kevesebben osztják meg a saját gondolataikat, inkább máshonnan idéznek. Az MI által létrehozott posztok segíthetnek abban is, hogy aki nehezen tudja megfogalmazni saját gondolatait, ő is megfelelően tudjon megnyilvánulni.

Természetesen mindez még tesztfázisban jár, a mindennapi felhasználás még talán évekre lehet. A szándék viszont látszik a Meta részéről, hogy lépést szeretne tartani a korral és az éppen népszerű irányzatokkal, mint az MI.

A vállalat sem maradt ki a chatbotversenyből, nemrég elindította a Meta AI néven futó MI asszisztens funkciót, amely fejlesztése során több probléma is felmerült, például, hogy az Alvin the Alien nevű chatbot sokak számára túl messzire ment a személyes kérdéseivel és nyers megjegyzéseivel.

 

Meta Instagram mesterséges intelligencia Facebook
Kapcsolódó cikkek