Cégvilág

Ez már a végjáték: elindult Schobert Norbert birodalmának a felszámolása

Elindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen.

Egy, a napokban hatályba lépett bírósági végzés értelmében elindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen, amelynek Norbert a névváltoztatás óta már csak a cégvezetője volt – írta meg a a Blikk.

Schobert Norbi
Fotó: Móricz István / Bors

 

A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.

– olvasható a laphoz eljutott végzésben, amely szerint akiknek követelése van a céggel szemben, 40 napon belül kell bejelenteniük követelésüket a megjelölt felszámolónak.

Korábban a Világgazdaság is beszámolt arról, hogy a termékek hatásaival, összetételével és a diéták eredményességével kapcsolatban is megtévesztette a fogyasztókat a Norbi Update-termékek forgalmazója. A Gazdasági Versenyhivatal szerint a cég elismerte a jogsértést, emiatt mérsékelt bírságot szabtak ki, ám az még így is 40 millió forint.  A hírre Schobert Norbert úgy reagált, hogy eddig bírta, és visszavonul.

Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni

mondta korábban. Az Update hivatalos Facebook-oldalán közölték, hogy az üzletember visszavonul a cég kommunikációjától: „Tisztelt Ügyfeleink! Norbi visszavonult a kommunikációtól, de attól az Update márka megmarad” – írták a bejegyzésben. Hangsúlyozták, hogy továbbra is elérhető lesz az oldaluk, az országos házhoz szállításuk, és azt ígérték, hogy továbbra is lesznek Update-boltok is. Schobert korábban azt mondta, hogy a cégnek az első csapás a koronavírus-járvány volt, amikor rengeteg boltjuk ráment a korlátozásokra, illetve jött a rezsiválság és az élelmiszer-infláció, ami tovább csökkentette a boltok számát. 

Schobert Norbi lehetett volna a magyar mémrészvény, de már a tőzsdére lépéskor megbotlott a lépcsőn

Nemzetközi terjeszkedést ígért, s még André Agassi exteniszezőt is bevetette 2014-ben a Schobert házaspár, de a magyar kisbefektetők épp csak a minimumot jegyezték le a túlárazott és agyonhájpolt Norbi Update Lowcarb részvényből.

 

Update cégfelszámolás Schobert Norbert
Kapcsolódó cikkek