Január 22-én megtartották az Audi Hungária Független Szakszervezet tisztújító választását. A szakszervezet tájékoztatása szerint az egész napos rendezvényen, sikeres és eredményes választást követően, kialakult az elnökség összetétele. 

LUS_6118
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

 

A választási bizottság által közzétett hivatalos végeredmény, a megválasztott elnökség tagjai:

Tisztség: AHFSZ elnök
– Háromi László

Tisztség: AHFSZ gazdasági elnökhelyettes
– Fekete Róbert György

Tisztség: AHFSZ motorgyári elnökhelyettes
– Csalogány György
– Majer Zoltán

Tisztség: AHFSZ járműgyári elnökhelyettes
– Ruff Péter
– Zsidi Dávid

Tisztség: AHFSZ elnökségi tag
– Herczku Gábor
– Novákné Bujáki Szilvia
– Surányi Szabolcs

Emlékezetes, hogy a vádak szerint az Audi szakszervezetének két letartóztatott vezetője közül az egyik ingatlanokat vásárolt, ezeket pedig a testvérének ajándékozta, a másik pedig 60 millió forintot vett fel készpénzben, amelynek egy részét saját bankszámlájára fizette be, másik részét pedig szerencsejátékokra fordította. A győr-moson-soproni ügyészség úgy ítélte meg, hogy mindkettejük esetében fennáll a szökés valószínűsége, ezért elrendelte a letartóztatásukat. A gyanúsítottak összesen több mint 600 millió forintot sikkaszthattak.

A szakszervezet már tavaly november 11-én megtartotta bizalmi értekezletét, akkor kiadott közleményük szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék az eltulajdonított vagyont. Tájékoztatásuk szerint a szakszervezet a vele kapcsolatban álló pénzintézetektől tájékoztatást kért a számlák aktuális helyzetéről, és kiderült, több mint 900 millió forint áll rendelkezésre. Ezen összegek befektetésekben, megtakarításokban és folyószámlákon állnak rendelkezésre.