Magyarországon jelenik meg elsőként a Revolut első saját megtakarítási terméke – derült ki az online bank közleményéből. Ebben az áll, hogy a magyar ügyfelek lesznek az elsők, akik a Revolut Bank UAB által készített és kínált új megtakarítási számla előnyeit élvezhetik.

Vilnius/lithuania,December,10,,2018,Revolut,Banking,System
Megtakarítás: csak a magyaroknak vezet be új szolgáltatást a Revolut – körüli kamatot is fizet a betétekre. Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock

Az azonnali megtakarítási számla később más európai országokban is elérhetővé válik. Ez egyébként az appban elérhető, maga a termék pedig teljes körű európai banki engedéllyel rendelkezik. „Ez egy kulcslépés abban a küldetésünkben, hogy a Revolut legyen a legjobb választás a mindennapi bankoláshoz. A napi kamatfizetés, az azonnali hozzáférésű készpénzfelvétel minden eddiginél könnyebbé teszi ügyfeleinknek, hogy megtakarítsák és gyarapítsák a megkeresett pénzüket” – mondta a bejelentés kapcsán Albert Codorniu Hernandez, a Revolut megtakarítási szolgáltatásokért felelős vezetője.

Mit kell tudni a Revolut új megtakarítási számlájáról?

A Revolut egy világszerte több mint 35 millió ügyfél által használt globális pénzügyi szuperapp. Az új konstrukciója nem is tűnik kedvezőtlennek: a Revolut magyarországi ügyfelei akár 4,75 százalékos bruttó, látra szóló éves kamatot is kaphatnak az azonnali megtakarítási számlán tartott forintbetéteikre. Ez a kamat a 2024-es várakozások szerint nagyjából inflációkövető: a kormányzat 5 százalék körüli pénzromlással számol az idén. 

Ugyanakkor nem minden Revolut-csomagban ennyi a kamat.

A Standardban csak évi 1,25, a Plusban szintén, a Premiumban 3,25, a Metalban 4,25, végezetül az Ultrában már 4,75 százalék. Azok az ügyfelek, akik magasabb kamatra szeretnének szert tenni, az appban néhány koppintással fizetős csomagra válthatnak a Standard csomagról.

A Revolut azonnali megtakarítási számláján díjmentesen és bármikor elérhető a pénzfeltöltés és -felvétel. A kamatot naponta írják jóvá, és a betett összeget a betétbiztosítási rendszer védi. A feltöltések automatizálhatók ismétlődő utalással vagy az aprópénz funkciók segítségével. Fontos információ, hogy a befizetéshez és a kamatok megszerzéséhez az ügyfeleknek az alkalmazás a legújabb verzióját kell használniuk. Ebben a kezdőképernyőn a számlákat kell megnyitni, le kell görgetniük a megtakarításokhoz, és nyitniuk kell egy azonnali megtakarítási forintszámlát.

Mobilszolgáltatást indít a Revolut

Egyelőre csak az Egyesült Királyságban indítja el új mobilszolgáltatását a Revolut. A neobank előfizetéses ügyfelei ezen keresztül egy eSIM-et aktiválhatnak, amellyel külföldön is tudnak telefonálni a hagyományos roaming nélkül. Erre a szolgáltatásra nagy szükség volt a briteknél, mivel a Brexit után a legtöbb helyi mobilszolgáltató eltörölte a felármentes roamingcsomagjait.