Cégvilág

Váratlan változás jön az X-en

Elon Musk bejelentette, hogy változások lesznek a prémium funkciók körül. Az X-en jelenleg 8 dollárba kerül az előfizetés, viszont nemsokára lesznek olyan felhasználók, akik enélkül is igénybe vehetik az alapjáraton fizetős funkciókat.

Változások jönnek az X-en, ezt Elon Musk maga jelentette be. A tájékoztatás azután érkezett, hogy egyes kutatások szerint az alkalmazás napi felhasználóinak száma világszerte 15 százalékkal csökkent az elmúlt évben, miközben más közösségimédia-platformokon mérsékelt növekedés tapasztalható. Musk tagadta a kutatások végeredményét. „Helytelen” – kommentálta a dollármilliárdos.

Man,Hand,Holding,Phone,With,Social,Networking,Service,X,Logo
A változás kényelmetlen helyzetbe hozhatja az X-előfizetőket / Fotó: Shuterstock

Musk egy X-bejegyzésben további változtatásokat jelentett be, miszerint bizonyos fiókok ingyenesen kapnak prémium funkciókat. A prémium funkciók közé tartoznak a hosszabb bejegyzések írása és szerkesztése, valamint felhasználó által látott hirdetések számának csökkentése – írja a Sky News. Musk tájékoztatása szerint

minden felhasználó, akit több mint 2500 ellenőrzött felhasználó követ, hozzáférhet olyan funkciókhoz, melyekhez a havi 8 dollárba (2926 forint) kerülő prémium tagok is.

A prémium és prémium+ tagok továbbá hozzáférést kapnak a Grok nevű mesterségesintelligencia-modellhez, amely „szinte bármire válaszol”. Mindez azután történt, hogy a cég cáfolta azokat a híreket, melyek szerint az aktív X-felhasználók száma zuhant, mióta Musk átvette az irányítást. A Sensor Tower adatszolgáltató cég kutatása szerint az X mobilalkalmazásának napi felhasználói száma februárban 174 millióra esett vissza, ez 15 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Musk október végén pont egy éve vette át az akkor még Twitter néven futó platform vezetését. Azóta a platform több változáson ment keresztül, mint az elmúlt tizenhat évben összesen, kezdve a névváltoztatással. Saját szavaival élve: azért vette meg a Twittert, hogy egy közös digitális teret szolgáltasson a különböző témák megvitatására, nem azért, hogy pénzt keressen, vagy mert egy könnyű feladat lesz vezetni a platformot. A prémium funkció szintén októberben került bevezetésre.

 

Elon Musk X Corp közösségi média előfizetők
Kapcsolódó cikkek