Alig, hogy X közösségi oldala a héten bevezetett egy pénzbe kerülő újítást, a tulajdonos két új előfizetési formát is bejelentett – amit természetesen magán, az oldalon tett közé.

X Premium
Prémium előfizetések válnak elérhetővé az X-en Elon Musk bejelentése szerint.
Fotó: GettyImages

A dollárban multimilliomos vállalkozó pénteki bejegyzése szerint az X közösségi oldalon bevezetnek két új, prémium előfizetést. Mindkettőnél elérhető lesz az X összes funkciója, a különbség abban nyilvánul meg, hogy a drágább előfizetés esetén a felhasználó megszabadul a hirdetésektől.

Mivel a tulajdonos többet nem árult el, egyelőre nem tudni, hogy mikor, mennyiért és kiknek lesz elérhető a két előfizetés.

A közösségi oldal a héten vezette be, hogy keddtől Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken teszt jelleggel bevezeti az új felhasználóknál, hogy 1 amerikai dollárnyi nemzeti devizába kerül annak bebizonyítása, hogy nem számítógépes botok. Azok az új regisztráltak, akik ezt nem teszik meg, csak olvashatják a hírfolyamot, valamint bekövethetnek másokat a közösségi oldalon.

Elon Musknak nem ezek az első újításai a közösségi médium kapcsán, amióta egy éve felvásárolta azt. A vállalkozó többek között átnevezte a Twittert X-re, valamint immár havi 8 dollárt kér a korábban ingyenes, hitelesített felhasználót jelző kék pipáért.

Elege lett az uniós huzavonából Elon Musknak – kivonulhat Európából az X

Elon Muskot nagyon zavarja, hogy az unió moderációt követel a technológiai óriásoktól. Ráadásul az ezért felelő csapatot már hónapokkal ezelőtt ki is rúgta.