A Primark végre megerősítette a régóta várt Teesside Park üzletének nyitási dátumát – fogalmaz a brit Teesside Live. Az üzletlánc bejelentette, hogy május 22-én, szerdán nyitja meg új, 37 100 négyzetméteres üzletét Nagy-Britanniában.

POLAND - PRIMARK OPENS ITS FIRST SHOP IN POLAND
Fotó: Hans Lucas / AFP

A  Primark 2022 decemberében jelentette be, hogy új üzletet nyit egy kiskereskedelmi parkban. A két emeleten elhelyezkedő üzletben a szépség- és életmódtermékektől a gyerekruhákig, ruházati cikkekig és otthoni termékekig minden megtalálható. A Primark Teesside Park üzletvezetője úgy nyilatkozott, hogy „nagyon izgatott vagyok, hogy életre kelthetjük a legújabb üzletünket a Teesside Parkban, és ehhez most egy zseniális csapatra van szükségem.” 

Az üzletláncnak ez lesz a 194. boltja Nagy-Britanniában, a közelmúltban hatalmas toborzás is indult, becslések szerint összesen 140 munkahelyet teremt az új beruházás.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Magyarországra jön a Primark, de a korábbi híreszteléssel ellentétben Budapesten csak idén nyitja meg az új üzletét. Magyarország lesz a 17. ország, ahol jelen lesz a Primark. Arról is beszámoltunk, hogy a budapesti üzlethez már egy ideje toborozzák az új munkaerőt, a korábban meghirdetett pozíciók betöltéséhez elengedhetetlen volt az angolnyelv-tudás, illetve azt is megírtuk, hogy még most is keresik az új munkatársakat

A Primark több mint 400 boltot működtet 15 országban az európai kontinensen, illetve az Amerikai Egyesült Államokban. 

Az új budapesti üzlet kínálatában megtalálható lesz számos licenctermék. A vállalat a 2019-ben megkezdett közép- és kelet-európai régiós terjeszkedésére alapozva nyitott üzletet 2023-ban Pozsonyban, illetve új boltot Bukarestben, valamint a lengyelországi Lodzban és Wroclawban. A cég várakozásai szerint 2026-ra globális üzletportfóliója 530 boltból áll majd.  

Ki volt a Primark titokzatos alapítója, aki csak testőrökkel mert kimenni az utcára?

A nyilvánosságot kerülve élte az életét az évtizedek alatt az egyik legolcsóbb ruhamárkát felépítő Arthur Ryan, akinek tragédiák is végigkísérték az életét.