A múlt hét vasárnapi tömeges elbocsátásokat követően a Tesla több volt dolgozója nem kapta meg a neki járó végkielégítését, ezért a vállalat vezérigazgatója, Elon Musk levélben kért tőlük bocsánatot, abban bízva, hogy a gyártó ezzel nem keveredik bele egy újabb pereskedésbe – írta az Insider.

Elon Musk In Krakow tesla
e-mailben kért bocsánatot a Tesla volt dolgozóitól / Fotó: STR / AFP

A Tesla átszervezése során a tudomásomra jutott, hogy néhány végkielégítés helytelenül alacsony volt, vagy meg sem érkezett. Elnézést kérek ezért a hibáért. Azonnal korrigáljuk

– írta Musk a szerdán küldött rövid e-mailben, amelyet minden, a hét elején elbocsátott dolgozó megkapott.

Az érintetteknek az EV-gyártó kéthavi fizetésnek megfelelő végkielégítéssel tartozik, az amerikai törvények alapján ez a minimális összeg a száznál több alkalmazottat foglalkoztató cégek számára, ha az elbocsátásokat nem jelentik be 60 nappal korábban.

A leépítésről – amely a munkaerő több mint 10 százalékát érinti – Musk vasárnap este tájékoztatta a dolgozókat e-mailben, ám sokak számára csak akkor derült ki, hogy még van-e munkahelyük, amikor a biztonsági kapukon próbáltak bejutni.

A tömeges elbocsátások a vállalat eladásainak jelentős lassulását és a kínai piac beszűkülését követik, ami jelentős költségcsökkentésre kényszerítette az amerikai vállalatot.

Musk a végkielégítések ügyében igencsak szerencsétlen volt a közelmúltban, mivel a Twitter négy vezetőjével is pereskedik, akik összesen 128 millió dollárt követelnek tőle, miután a közösségi médiavállalat megvásárlása után elbocsátotta őket.

Visszaadhatják Elon Musk fizetését a Tesla részvényesei, és a cég Texasba költözéséről is dönthetnek

Miután egy delaware-i bíró leszavazta a milliárdos fizetését, a Tesla inkább Texasba költözne jogilag is. Elon Musknak már többször meggyűlt a baja a bírósággal Delaware-ban.