Cégvilág

A Microsoft legújabb nagy dobását valaha vírusnak hívtuk

Mindent tudni fog rólunk az operációs rendszer, de ígérik, ebből nem lesz baj. A legújabb Windows beépített kémprogrammal érkezik. Mi baj lehet?

A Microsoft mesterséges intelligenciába (MI) vetett reményei hatalmasak, a Windows-fejlesztő úgy gondolja, hogy a felhasználók szeretnék, ha a cég által biztosított csetbotok minden, a gép előtt töltött pillanatra emlékeznének.

12 April 2024, North Rhine-Westphalia, Cologne: The lights are on in the morning in the Microsoft office. Changeable weather is forecast for the coming days. Photo: Oliver Berg/dpa (Photo by OLIVER BERG / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) mesterséges intelligencia, spyware, kémvírus, vírus
Fotó: AFP

A cég hétfőn bemutatott számítógépei ezért beépített MI-asszisztenssel érkeznek, amelyet Copilotnak hívnak, és az ígéretek szerint képes lesz elvégezni számunkra egy személyi asszisztens munkáját, sőt az eszköz a Windows operációs rendszernek is a része lesz – jelenti az AP hírügynökség.

Az egyik újítás, amelyet Windows Recallnak hívnak azonban kiverte többeknél is a biztosítékot a közösségi médiában, ugyanis a Microsoft úgy akar fotografikus memóriával rendelkező MI-t csinálni, hogy pár másodpercenként képernyőfotót készít a gépünkről. A hasonló szoftvereket pedig, mint arra sokan felhívták a figyelmet, valaha úgy hívtuk, hogy spyware, avagy kémvírus.

A Microsoft ígéri, hogy az összegyűjtött információkat a gépünkön tárolja, és nem küldi el a képeket saját magának. Akik már megkapták a legújabb Windows-frissítést, jelezték, hogy az új szolgáltatást egyelőre még ki lehet azért kapcsolni. Kérdés, hogy meddig lesz erre lehetőség.

 

 

Microsoft windows intelligencia
Kapcsolódó cikkek