BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest,,Hungary,-,Feb,14,,2024:,Red,Foxpost,Parcel,Machine

Eladó a Foxpost – magyarból külföldi kézbe kerülhet

A cseh Packetát is birtokló befektetői konzorcium veheti meg a magyar startupként induló csomagautomata-vállalatot. A Foxpost története igazi sikersztori: 2014-ben 62 beltéri automatával kezdte, tavaly mintegy tízmillió csomagot kézbesített, ma pedig már hárommillió felhasználója van.

Nemzetközi tulajdonosa lehet a Foxpost csomagautomata-vállalatnak, miután a Wallis csoport és a Trueway (korábbi nevén Finext) az alapítókkal együtt értékesítette. A tízéves múlttal rendelkező egykori startup 

  • jelenleg több mint 1200 automatával rendelkezik országszerte, 
  • több ezer e-kereskedelmi partnerrel áll szerződésben, és 
  • tavaly mintegy tízmillió csomagot kézbesített. 
Foxpost
Foxpost-sztori: 2014-ben 62 beltéri automatával kezdték, ma hárommillió felhasználójuk van / Fotó: NurPhoto via AFP

A vevő a cseh Packetát is birtokló a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által létrehozott befektetői konzorcium lehet, amely minden zárási feltétel teljesülése után válhat tulajdonossá – tudatták a Világgazdasággal a tranzakció résztvevői.

A CVC Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban működik, és 177 milliárd eurónyi befektetést kezel. 

A globális tőke- és befektetési alapkezelő 125 vállalatban rendelkezik részesedéssel, amelyek éves forgalma összesen körülbelül százmilliárd euró, és több mint 550 ezer embert foglalkoztat.

Az EMMA Capital magán befektetési holdingot 2012-ben Jirí Smejc alapította. Az elmúlt években elsősorban az Európai Unió piacaira koncentrált, de jelen van más kontinentális és ázsiai piacokon is. Befektetési prioritása a kiskereskedelmi és ügyfélközpontú vállalatok.

Az ügylet előreláthatólag 2024-ben zárulhat az összes feltétel teljesülése, így többek között a versenyhatósági engedély megszerzését követően. A Foxpost egy igazi magyar startupsikersztori: a hazai csomagautomata-piac első szolgáltatójaként 2014-ben 62 beltéri automatával kezdte meg működését. A kezdéskor a hazai magánbefektetői piac két meghatározó szereplője, a Wallis csoport és a Trueway látott fantáziát benne.

Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. vezérigazgatója és társalapítója a tranzakció kapcsán elmondta

Mintegy hárommillió felhasználó veszi igénybe a szolgáltatásaikat, a tulajdonosváltás pedig támogatja a növekedési tervüket.

Mező Gyula, a Wallis Asset Management vezérigazgatója úgy fogalmazott, a Wallis befektetőtársával együtt az elmúlt 10 évben pénzügyi hátterével, tudásával támogatta a vállalatot, amely mára a nemzetközi befektetők figyelmét is felkeltette. „A Foxpost példája igazi magyar startup-sikertörténet egy olyan piacon, ahol számos jelentős szereplő mellett sikerült növekednie” – jegyezte meg.

Halász Iván, a Trueway igazgatósági tagja hozzátette: befektetőtársukkal együtt büszkén és magabiztosan engedik útjára a Foxpostot, melynek növekedése újabb szakaszba léphet. Kiemelte: nagyra értékelik a Foxpost alapítóinak és menedzsmentjének elkötelezett és hatékony munkáját, melynek segítségével a nulláról épült fel mindaz, amit mára a vállalat elért. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.