BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Primark vezetői elárulták, hogy kell helyesen kiejteni a cég nevét – sok minden kiderült a népszerű márkáról

Mi volt a legnagyobb sikertermék? Hogyan kell kiejteni a cég nevét? Öt érdekes tényt gyűjtöttünk össze Magyarország új kedvenc üzletéről, a Primarkról.

Korábban beszámoltunk a Primark első magyarországi üzletének a megnyitójáról, napokig csak 20-40 perces sorban állás után lehetett bejutni az üzletbe, és arról is írtunk, hogy a végeláthatatlan sorok ideje lejárt, de hétvégente még nagy sorok lesznek a ruhabolt előtt. Most összegyűjtöttünk öt érdekes tényt a Primarkról, amelyeket talán nem hallott eddig.

Forrás: Primark

A Primark legkeresettebb terméke

A Primark főként a fast fashion területen hódít, de az üzletekben árulnak egyéb otthoni kiegészítőket is. Ilyen különlegesség volt a 2017-ben polcokra kerülő Szépség és a Szörnyeteg Csészike bögre. A klasszikus mese ikonikus karakterét ábrázoló bögrét imádták a vásárlók. A Primark teljes árukészlete elfogyott a bevezetés első napjának első órájában. Egyetlen nap alatt 36 ezer darab Csészike bögre talált gazdára. Azóta sem volt olyan terméke az üzletnek, amelyet ilyen gyorsan elkapkodtak volna.

Hogy kell helyesen kiejteni a Primark nevét?

Kétféle ember él a földön: aki prájmárknak ejti az üzlet nevét, illetve aki fonetikusan primarkot mond. És ez nem csak a magyar nyelv miatt van így! Még angol nyelvterületeken sem egyértelmű, hogy hogyan kell kiejteni a Primarkot. A vállalat tulajdonosai tiszta vizet öntöttek a pohárba, és elmondták, hogy melyik kiejtés a helyes.

A Primark nevét úgy kell mondani, hogy Pr-EYE-mark (prájmárk), 

de hozzátették, hogy olyan sokan ejtik rosszul ezt a szót, hogy ma már teljesen elfogadottnak tartják a Pree-mark (primark) szót is. Hozzátették, hogy van a vásárlóiknak egy szűk rétege, akik Primarniként hivatkoznak az üzletláncra, amit a tulajdonosok sem értenek.

Primark vagy Penneys?

A Primark alapításkor a céget még Penneysnek hívták, és csak a nemzetközi piacra lépéskor váltottak a minden nyelven könnyebben leírható és kiejthető Primark márkára. Ennek ellenére a vállalat hazájában, Írországban a mai napig Penneys néven fut a bolt.

Ötvenöt éves töretlen siker

Az első Primark üzletet 55 évvel ezelőtt nyitották meg Dublinban, a Mary Streeten. A cég innen indult világhódító útjára. Az 1969-ben megnyílt üzlet ráadásul azóta is működik. A márka rajongóinak igazi zarándoklat lehet egyszer felkeresni minden Primarkok ősanyját.

Primark a világ körül

A Primark folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több országban megnyithassa az egységeit. Legutóbb Magyarország lett a Primark család része. Hazánk a 12. ország, ahol a cég boltot nyitott. Világszerte az Aréna plázában nyílt bolttal már 373 Primak-üzlet működik.

Ki volt a Primark titokzatos alapítója, aki csak testőrökkel mert kimenni az utcára?

A nyilvánosságot kerülve élte az életét az évtizedek alatt az egyik legolcsóbb ruhamárkát felépítő Arthur Ryan, akinek tragédiák is végigkísérték az életét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.