áramellátás

Alállomások sorát telepíti az Elmű-ÉMÁSZ

Az új fogyasztói igényekre, a felhasználói elvárásokra reagálva a következő 10 évben 17 új alállomást létesítenének – jelentette be a társaság ügyvezetője.

Közel 230 ezren maradtak áram nélkül Oroszországban

Sűrű hóeséssel és másodpercenként 27 méteres széllökésekkel kísért ciklon következtében csaknem 230 ezren maradtak áramellátás nélkül Oroszország déli régióiban - közölte pénteken az orosz energiaügyi minisztérium.

Megbízható a magyarországi áramellátás

Csaknem 12 százalékkal csökkent az áramkimaradások gyakorisága és időtartama tavaly 2012-höz képest - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) értékeléséből.

Pintérék elégedettek a mentéssel

A kormányfő felkérésére a Belügyminisztérium hétfő estére elkészíti a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését. A mentés vezetői nagyon elégedettek, az MSZP szerint viszont hazudoznak.

Színesfémtolvajok nehezítik a helyreállítást

Színesfémtolvajok nehezítik az áramszolgáltatás helyreállítását Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A honvédség is segíti a közműszolgáltatások helyreállítását. Szabolcsban 66 településen nem volt áram vasárnap délben.

Nincs már elzárt település

Vasárnapra Veszprémben kiszabadították az utolsó elzárt települést, Páliháláspusztát is. Újra járható az M1, kamionstop van érvényben. Hatan meghaltak kihűlés miatt.
Világgazdaság Piactér