bankmonitor

Kapkodunk a kölcsönökért

Olyan tempóban viszik az ügyfelek a személyi hiteleket, mint már nagyon rég – írja szakértőkre hivatkozva a pénteki Magyar Nemzet. Januárban nyolcvan százalékkal több ilyen típusú kölcsön talált gazdára, mint egy évvel korábban, az összege pedig elérte a 27,2 milliárd forintot.

Lejtőn a fix hitel kamata

A Bankmonitor összeállítása szerint a legjobb konstrukciókat már 3,45–4,36 százalékos THM-szint mellett is fel lehet venni.

Érdemes lakáshitelt váltani

Ha valaki most igényel lakáshitelt, akkor mindössze 3,6 százalékos kamatot kell fizetnie utána, vagyis a 2016. januári mértéknek még a kétharmadát sem.

Újra nagy a kapkodás a hitelekért

Olyan erőteljes volt a hitelkereslet 2017 májusában, amire legutóbb 2008-ban volt példa - írja a Bankmonitor sajtóközleményében.

Szeretjük a bankokat? – Most lehullott a lepel

A 2008-ban kirobbant nemzetközi pénzügyi válságot követően többször is heves viták fókuszába került a bankok tevékenysége mind a nemzetközi porondon, mind Magyarországon. Hazánkban a devizahitelezéshez kapcsolódó feszültségek ezeket a vitákat időről-időre még inkább felerősítik. A Bankmonitor.hu reprezentatív kutatása azt kívánta feltárni, hogy az átlagember ma hogyan ítéli meg saját banki szolgáltatóját, a bankokat általában, hogyan vélekedik a bankok által alkalmazott költségekről, valamint mit gondol a bankok és a kormányzat viszonyáról. A felmérés több ponton is meglepő eredményeket hozott, a nyilvánosság előtt zajló viták ugyanis lényegesen kevésbé befolyásolják a bankok megítélést, mint arra esetlegesen számítani lehetett. A többség lényegesen kiegyensúlyozottabb kapcsolatot tartana egészségesnek a bankok és az ország vezetése között.

Nagy ugrás várható: A vagyonos ügyfelekre koncentrálnak a hazai bankok

A következő években akár a mostani három-négyszeresére is nőhet magyarországi lakossági bankpiacon belül a jelenleg 800-1200 milliárd forint méretűre tehető prémium banki szegmens, amely ezzel meghaladhatja a bankoknál és befektetés szolgáltatóknál tartott teljes megtakarítási állomány egy negyedét – derül ki a Bankmonitor.hu és a myClient stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadó cég friss piacfelméréséből.

Bankbetétek - Itt lehet a legnagyobb kamatot kapni

A legmagasabb, feltételek teljesítéséhez kötött forint alapú betéti lehetőség 9,13 százalékos kamatot és 5,64 százalékos reálkamatot garantál a lekötésekre, a mindenki számára feltételmentesen elérhető legjobb kamatszint pedig 8 százalékos az országos fiókhálózattal rendelkező bankok között – derül ki a Bankmonitor.hu aktuális, a 13 országos lefedettséggel rendelkező bankra kiterjedő betéti körképéből.
Világgazdaság Piactér