betörés

Nő a betörések száma a kánikulában

A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma.

Betörőveszély a hosszú hétvégén

A húsvéti ünnepek alatt sokan indulnak útnak, és akár több napra is őrizetlenül hagyják otthonukat. A nyári nyaralási időszak mellett a hosszú hétvégéken emelkedik a lakásbetörések száma. A legveszélyeztetettebb terület a közép-magyarországi régió és Budapest – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A Facebookon is választanak áldozatot a magyar betörők

A kármegelőzésről tartott sajtótájékoztatót a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Aegon Biztosító. A négy szervezet azért fogott össze, hogy segítsenek elkerülni a lakosságnak, hogy betöréses bűncselekmények áldozatává váljék – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

Ettől félünk a legjobban

A Generali ügyfelei körében május során végzett felméréséből kiderült, az otthonuk biztonságát érintően leginkább a betöréses lopásoktól, a tűzesetektől és az időjárással összefüggő károktól tartanak a megkérdezettek. Ezzel szemben a legvalószínűbb káreseménynek a csőtöréseket jelölték meg, míg a betörésre szinte egyáltalán nem számítanak. Az egyedi igények kiszolgálása érdekében a biztosítótársaság nemrég megújította otthonbiztosítását, aminek köszönhetően most mindenki maga állíthatja össze a számára legmegfelelőbb szolgáltatáscsomagot a személyes preferenciái és életkörülményi alapján. A választható elemek közé tartozik például az időjárás-biztosítás vagy az öko csomag is.
Világgazdaság Piactér