bruttó hazai termék

Erősebb lett a GDP: szép számokat közölt a KSH

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2016 III. negyedévében 2,2 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások és a mezőgazdaság járultak hozzá - jelenti a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Jó hírt kapott a magyar gazdaság

A bruttó hazai termék (GDP) 2,2 százalékos idei és 3,0 százalékos jövő évi növekedését prognosztizálja hétfőn bemutatott legfrissebb előrejelzésében a Pénzügykutató a tavalyi 3,1 százalékos növekedés után.

Megerősítették: Hanyatlik a magyar gazdaság

Magyarország bruttó hazai terméke 2012 negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat megegyezik a gyorsbecsléssel. Az információ, kommunikáció, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A visszaesést alapvetően a mezőgazdaság és az ipar teljesítménycsökkenése okozta. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal csökkent. Tavaly a bruttó hazai termék értéke folyó áron 28 276 milliárd forint, egy főre vetítve 2 millió 844 ezer forint volt.

Hol a legjobb élni Magyarországon? Kiderült!

Magyarországon a bruttó hazai termék (GDP) előzetes 2009. évi regionális adatai a régiók közötti különbségek fokozódását, a Budapestet is magában foglaló Közép-Magyarország gazdasági előnyének további növekedését jelzik, miközben a többi régió országos átlaghoz viszonyított teljesítménye a Dél-Dunántúl kivételével csökkent – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.

Íme a magyar GDP: 2,3 százalékos emelkedés

A KSH és az Ecostat gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2,4 százalékkal, a naptári hatás kiszűrésével 2,3 százalékkal növekedett 2011 első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,7 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék. A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek - írja legfrissebb gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Világgazdaság Piactér