CEZ

Háromszereplős a mezőny Prágában

Magas GDP- növekedés, kordában tartott infláció, hamarosan befejeződő kamatemelési ciklus és erősödési tendenciák a de­vizában Csehországban – jobbat aligha kívánhatnának a részvénybefektetők. Van azonban egy gond a prágai börzével: három papírra korlátozódik a kínálat.

Nagyot nőtt a CEZ nyeresége

A Cseh Energetikai Társaság adózott eredménye 29 százalékos éves növekedéssel 19 milliárd cseh koronára, azaz 232 milliárd forintra nőtt 2017-ben.

Távozik a bolgár energiaügyi miniszter

Kiderült, hogy Temenuzska Petkova kapcsolatban áll az Inercom nevű bolgár vállalattal, amely felvásárolná a cseh áramszolgáltató bulgáriai érdekeltségeit.

Nőtt a cseh energetikai óriás nyeresége

Az első fél évben 21 százalékkal 16,7 milliárd koronára (193,72 milliárd forint) emelkedett éves szinten a Cseh Energetikai Művek (CEZ) nettó nyeresége.

Rendkívüli osztalékhozam a Monetánál

Két nagy bank osztalékhozama emelkedik ki a prágai mezőnyből, de az O2 és a Mol-részvényeit eladó CEZ is érdekes ebből a szempontból. Hosszabb távon a korona elengedett árfolyamküszöbe is érdekessé teheti a cseh részvényeket.

Vége a CEZ magyar kalandjának

Közel 7 százaléknyi Mol-részvénycsomagot adott el tegnap a cseh CEZ a szerdai záróárhoz képest 7 százalék fölötti diszkonttal. Az ügylet nem rázta meg a Mol piacát, sőt.
Világgazdaság Piactér