ciklus

Putyin új elnöki ciklusa

Változatlan miniszterelnökkel kezd neki Putyin az újabb ciklusának, amelyben számos régebbi gazdasági teendője vár megoldásra.

Kétéves ciklust állított meg Matolcsy

Húsz bázisponttal csökkentette a kamatot a Magyar Nemzeti Bank, ami minden elemzőt meglepett. Egyúttal bejelentették, hogy nem lesz több kamatvágás. Az MNB szerint a kamat 2015-ig nem fog változni, az az azonban nem biztos, hogy könnyű lesz betartania ezt az ígéretét

A holnapi vágással véget érhet az MNB kamatcsökkentési ciklusa?

Egyöntetűen negyed százalékpontos kamatcsökkentést várnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának hétfői ülésétől az MTI által kérdezett londoni felzárkózó piaci elemzők, a várható folytatás megítélése azonban már bizonytalan: vannak olyan citybeli vélemények, hogy a hétfői csökkentéssel, vagy nem sokkal utána a magyar jegybank enyhítési kurzusa egyelőre véget is ér.

Gyurcsány nem akar "ocsmánysági versenyt" vívni

Gyurcsány Ferenc kérte a politika minden szereplőjétől, hogy adja fel a durvaságot, a küzdelem agresszivitását. A miniszterelnök szerint aki egy országot vezetni szeretne, nem lehet durva, mert aki durván és bántóan fogalmaz, annak durvák és bántóak a gondolatai, előbb-utóbb pedig durvák és bántóak lesznek a cselekedetei is.
1
Világgazdaság Piactér