Dow

A Dow áttörte a 25 ezres álomhatárt

Rekordokat döntöttek a vezető indexek a nyitásban csütörtökön a New York-i tőzsdéken. A Dow Jones indexe 0,45 százalékkal emelkedett, és áttörte a 25 000 pontot.

Közel két éve nem volt ilyen jó hete Amerikának

Az elmúlt hetek tőzsdei esése után sokan már egy tartós gyengülő trend kialakulását valószínűsítették. Az amerikai tőzsde múlt heti teljesítménye azonban rácáfolt erre: az emelkedést leginkább a kedvező vállalati jelentések segítették a makrogazdasági hírek mellett.

Rekord mennyiségű pénzt tőzsdéztünk el

Soha nem ömlött még annyi pénz a részvénypiacokra, mint 2013-ban – írja a CNN Money. A befektetők 346 milliárd dollárt fektettek befektetési alapokba és tőzsdén kereskedett alapokba (ETF) a TrimTabs Investment Research adatai szerint.

Nagyot nőttek a vezető vegyipari társaságok

A globálisan tapasztalható gazdasági bizonytalanságok ellenére a vegyipar növekvő teljesítményt mutathat fel; az eladások és a nyereség nőttek, a haszonkulcsok pedig rekordszinteket értek el az iparágban – állapítja meg a Chemical & Engineering News című szaklap, amely ismét összeállította az 50 legnagyobb piaci szereplőt felvonultató listáját.

Fizetésképtelen USA? - A lehetetlen megvalósul

A Wall Street kedden lefelé mozgott, az adósságplafon miatti folytatódó bizonytalanság ismét az eladókat aktivizálta. A technológiai irányultságú Nasdaq azonban csupán egytized százalékot esett.

Az Apple-rakétát az adósságválság fékezte

Miután a Dow az év legjobb kereskedési napját produkálta az előző napon, tegnap a piac enyhén gyengülve zárt. Az Egyesült Államok adósságplafonjának emelése is aggályokat váltott ki, és ez ellensúlyozta az Apple (AAPL $386.90) kitűnő gyorsjelentését.
Világgazdaság Piactér