Az S&P 500-as szerdán 0,14 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,16 százalékkal, míg a Dow Jones 0,3 százalékkal emelkedett.

USA : NYC : Wall Street Charging Bull
Tovább tombol a Wall Street-i bika - Fotó: AFP

A Dow új zárócsúcsot ért el 37 657 ponttal, míg az S&P 500-as 4782 pontos záróértéke is már csupán kevesebb mint fél százalékkal marad el a 2022 januárjában elért rekordjától. A Dow és a Nasdaq mellett az S&P is nyolchetes győzelmi szériában van - 2017 óta ez a leghosszabb ilyen sorozat.

A befektetők még az év vége előtt új csúcsot akarnak az S&P 500-ban is - mondta Sam Stovall, a CFRA vezető befektetési stratégája. "Ez a legfőbb törekvés, ugyanakkor, ha sikerül, valószínűleg sebezhetővé válik a piac."

"A várakozások most nagyon derűlátóak" - mondta a CNBC-nek Julie Biel, a Kayne Anderson Rudnick portfóliómenedzsere és vezető piaci stratégája is. 

Ez mindig megrémít, mert úgy érzem, hogy jelentős szívfájdalmakat okozhat. A Fed, azaz az amerikai jegybank még mindig nagyon óvatos, nem akarja elkövetni az 1970-es évek hibáit.

Az elemző arra célzott, hogy anno túl gyorsan letért a Fed a szigorú monetáris politika útjáról, aminek következtében hosszabb időre ragadt inflációs spirálba az amerikai gazdaság.