élelmiszerkönyv

Jöhet a félszáraz kolbász, de drágábban – ha nem így lesz, bezárhat a magyar húsipar

Lesz pénz az élelmiszeripar fejlesztésére, ahhoz azonban, hogy a húsipar ennek eljövetelét meg is élje, szükség van arra, hogy a fogyasztói árakban is megjelenjenek korábbi költségnövekedéseik.
2023.03.30. 20:16 Olvasási idő: 10 perc

A VM korszerűsíti a Magyar Élelmiszerkönyvet

A Magyar Élelmiszerkönyv korszerűsítését végzik a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) annak érdekében, hogy tisztázzák és meghatározzák a kézműves termék fogalmát, hatékonyan segítve ezzel a termelőket - közölte a vidékfejlesztési miniszter szombaton Budapesten újságírók előtt.
2013.11.09. 16:05 Olvasási idő: 0 perc

Külön jelzést kaphat a jó minőségű lekvár és szörp

A méz után elkészült a megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott lekvár és szörp termékkategória szabályozása is. Ez is része annak a kétszintű szabályozásnak, amellyel a Vidékfejlesztési Minisztérium átalakítja a Magyar Élelmiszerkönyv szabványrendszerét.
2010.12.17. 15:57 Olvasási idő: 0 perc

A puding próbája: nem csak "teljes tejből" készülnek

A Danette puding csomagolásának elülső oldalán olvasható, hogy a termék 80 százalék teljes tejjel készült. A címkén látható a zsírtartalom, de a kalóriamennyiség nem. A Danone nem tervez változást ezen a téren és erre nem is kötelezi semmi. Az egységes élelmiszerjelölésről szóló EU jogszabály késik, az E-számok feltüntetése pedig már nem kötelező. A VGO az OÉTI és élelmiszer szakértő véleményét kérdezte.
2009.02.24. 06:00 Olvasási idő: 0 perc