eurókötvény

Eurókötvényt bocsát ki a Mol

A hét éves lejáratú, fedezetlen, névre szóló kötvényeket Regulation S szerinti benchmark szerint hozná forgalomba a vállalat.

Soros György: a történelmi tragédiát csak Németország akadályozhatja meg

Az euróválság az Európai Uniót egyenlő államok önkéntes együttműködéséből hitelező-adós viszonnyá változtatta, amiből nem könnyű kitörni. A hitelezők veszítenének, ha egy ország távozna az eurózónából, az adósok pedig olyan irányvonalat követnek, amely mélyíti a válságot, növeli adóságukat és konzerválja alárendelt helyzetüket. A válság így az EU összeomlásával fenyeget. A történelmi méretű tragédiát egyedül Németország akadályozhatja meg.

Szorítja a kormányt az idő - Nyakunkon a devizatörlesztések

Ahogy egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy legalábbis idén nem lesz IMF-megállapodás, a jövő évi finanszírozási szükségletek fényében, illetve a kedvezőnek tőnő nemzetközi piaci környezetet tekintve (amit a stabil forint és a szuverén CDS-felár megfeleződése is visszatükrözött az ősz folyamán) egyre erősödött a dilemma, hogy nem lenne-e célszerű feladni ezt az elképzelést – írj a CIB elemzője.

Szerény mennyiségben bocsátják ki az új, eurós államkötvényt

Hazai piaci szempontból lényeges esemény volt tegnap az Államadósság Kezelő Központ bejelentése arról, hogy a lakosságnak szánt állampapírok körének bővítése során most egy euróban denominált kötvénnyel debütál. A CIB elemzői szerint a kibocsátott mennyiség szerény.
Világgazdaság Piactér