FGSZ

Új rendszer-üzemeltető is jöhet

A hazai gázvezeték-rendszer két jelenlegi üzemeltetőjétől akár egy harmadikhoz is kerülhet a határkeresztező pontok működtetése.

Fókuszban a romániai gázimport

Októbertől évi 1,75 milliárd köbméteresre nő a Magyarország és Románia közötti gázszállító kapacitás, de a projekt folytatásának feltételei vannak.

Sokan várják a romániai gázdöntést

Az év végéig hozná meg a végső beruházási döntést az amerikai–román konzorcium a fekete-tengeri gáztermelés 2022-es megindításáról.

A romániai gázra készül az FGSZ

A Románia felől várt földgáz fogadására és továbbítására koncentrál az FGSZ Földgázszállító Zrt. tízéves gördülő fejlesztési terve.

Hamarosan nem orosz gáz is érkezhet Románia felől

Jóváhagyta az FGSZ Földgázszállító Zrt. tízéves fejlesztési tervét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a vezető projekt a Magyarországot és Romániát összekötő földgázszállító vezeték.

Százmilliárdot spórol az FGSZ

Romániai tengeri lelőhelyek gázát továbbítaná az FGSZ Földgázszállító Zrt. Magyarországon át egyes európai piacokra. Ehhez átfogó fejlesztésekre van szükség.

Az FGSZ-é lesz a Magyar Gáz Tranzit

Az állam eladja a Magyar Gáz Tranzit Zrt-t (MGT) az FGSZ Földgázszállító Zrt-nek, az MGT részvényeinek vételára közel 12 milliárd forint.

Románia felőli gáz fogadására készülnek

Az FGSZ kezdheti hozzáigazítani rendszerét a Románia felől várt gáz fogadásához. A Magyar Gáz Tranzit jócskán meghosszabbítaná egyetlen vezetékét.
Világgazdaság Piactér