fogyás

Finom fogások igen, önsanyargatás nem

A diétában nincs helye az önsanyargatásnak és a lemondásnak – vallja Tomán Szabina, aki brandjével már a határon túl is terjeszkedik.

Csökkent a természetes fogyás hazánkban

Előzetes adatok szerint 2018 első két hónapjában a születések száma 0,3, a halálozásoké 15 százalékkal kevesebb volt, mint 2017 azonos időszakában.

Nem fog lefogyni, aki nem tudja, hogyan kell

Nem csoda, hogy a magyarok mintegy kétharmada túlsúlyos vagy elhízott: a felnőttkorú népességnek majdnem fele azt sem tudja, mennyi a napi energiaszükséglete. Pedig a többség tájékozottnak tartja magát az egészséges életmóddal kapcsolatosan. Mindez abból a friss és teljes körű felmérésből derült ki, amit a magyar lakosság táplálkozási és életmódbeli szokásairól a TÉT Platform készített.

Még nem fogynak a hivatalnokok

Tavaly októberig nem csökkent, hanem nőtt a közigazgatásban dolgozók száma. A minimálbér-emelés is feszültségeket okoz.

Jól fogyott az üzemanyag

A múlt évben tovább bővült a hazai üzemanyag-piac, a tendencia ebben az évben is folytatódhat.

Egyre szívesebben házasodunk

Több gyermek született és kevesebben haltak meg idén január és október között, mint 2015 első tíz hónapjában, így mérsékeltebb a természetes fogyás az egy évvel korábbinál. Emellett kiugróan megnőtt a házasodási kedv is Magyarországon - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Sokkal több magyar halt meg idén

2015 első hónapjában 7 955 gyermek született, 4,8 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 12 570 volt, ami különösen nagymértékű, 13 százalékos emelkedést jelentett 2014. januárhoz viszonyítva. A természetes fogyás 4 615 fő volt, 1 078-cal több az egy évvel korábbinál.

Még most sincs kedvük megszületni a kisbabáknak

Az előzetes adatok szerint 2013 első kilenc hónapjában 66 028 gyermek született, 3,0 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban – közölte a KSH. A 94 265 halálozás 3,4 százalékos csökkenést jelent a 2012. január–szeptemberi időszakhoz képest. A természetes fogyás 28 237 fő volt, 1248-cal kevesebb az egy évvel korábbinál.
Világgazdaság Piactér