gyermekszegénység

Emelkedett a gyermekprogram támogatás összege

A korábbi 24 milliárd forint helyett 25,5 milliárd forint áll rendelkezésre a gyermekszegénység megelőzésére, visszaszorítására.
2018.02.14 Olvasási idő:

Drámaian nőtt a gyermekszegénység Magyarországon

Az elkölthető jövedelem majdnem Magyarországon a legalacsonyabb a fejlett ipari államok táborában, a gyerekszegénység drámaian növekszik – derül ki az OECD új kiadványából.
2015.10.14 Olvasási idő:

A gyermekszegénység öröklődik

Ha egy kormány addig nem foglalkozna semmi mással, amíg egyetlen éhező gyermek is akad az országban, minden szimpátiánkat elnyerné. Vajon miért nem így működik a világ? Magyarországon minden második gyerek nélkülöz – ez derült ki az UNICEF hazai szervezete által készített legutóbbi jelentésből.
2013.05.11 Olvasási idő:

Több a szegény Magyarországon, nőtt a szakadék a társadalmi rétegek között

Magyarországon átlagosan kevesebb a szegény, mint az Európai Unió országaiban, 2011-ben azonban növekedett a szegénységi arány és az egyenlőtlenség is az egyes társadalmi rétegek között. Magyarországon a gyermekek szegénységi aránya 20 százalék.
2013.05.06 Olvasási idő:

Gyermekszegénység: Magyarország szégyenkezhet

A hozzánk hasonló gazdagságú országok körében is kifejezetten rosszul állunk a nélkülöző gyerekek arányát tekintve. Az UNICEF új deprivációs indexe szerint a fejlett országok sorában a leghátsók között kullog Magyarország, de még régiós összehasonlításban is gyatra eredményeink vannak.
2012.05.29 Olvasási idő:

"Ennyi szegény gyerek Magyarországon még nem volt"

Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja szerint soha nem volt annyi szegény gyerek Magyarországon, mint most, amikor - mint közölte - mintegy egymillió gyermek él szegénységben. A szocialista szakpolitikus úgy értékeli, a kormányzati politika hatására tovább romlik a mélyszegénységben élők helyzete.
2011.08.03 Olvasási idő: