hitelesség

Nem is kell félteni az MNB hitelességét? - Úgyis jön az új vezérkar

A piaci várakozások jórészt már tartalmazzák azt a hatást, hogy jövő március és július között lecserélődnek az MNB belső tagjai (az elnök és a két alelnök), és legkésőbb ekkortól a jegybank jóval erőteljesebben veszi majd figyelembe a kormányzati törekvéseket – vélik a Buda-Cash Brókerház közgazdászai.

Vértes: 370 milliárdot dobott ki a kormány az ablakon

A magyar gazdaságpolitika elveszítette hitelességét – mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke „A hitelesség díja” című előadásában az 50. közgazdász-vándorgyűlésen Egerben.

Oszkó: A devizahitelüket átváltók is rosszul járhatnak

Ha beindul egy kamatemelési ciklus, akkor a forintra átváltott devizahitel törlesztőrészlete ismét a korábbi szintre emelkedhet - mondta Oszkó Péter az Arénában. A Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere arról is beszélt, hogy a görög gazdaság után kockázatosságában a magyar gazdaság a leggyorsabban romló állam az unióban, mégsem vagyunk Görögországhoz hasonló helyzetben.

Strauss-Kahn’s Choice

When Dominique Strauss-Kahn, a former French finance minister, was appointed Managing Director of the International Monetary Fund in 2007, many developing countries objected – not to him, but to the tradition that gave the IMF’s top job to a European, with the Americans installing one of their own at the World Bank.

Íme, a leghitelesebb magyar cégek

Egyre kevésbé bíznak az érintettek a vállalatokban, így megnőtt a hiteles vállalati működés mint versenytényező szerepe. A B&P Braun & Partners Reputation Rating idei felmérésének eredményei is igazolják a hitelesség jelentőségének felértékelődését.

A Richter vezeti a magyarországi cégek reputációs rangsorát

Idén is elkészítette a B&P Braun & Partners Reputation a legnagyobb magyarországi vállalatok reputációs rangsorát. A kutatás eredménye szerint egy magyar vállalat, a Richter bír ma a legjobb reputációval hazánkban. A Figyelőben megjelent lista második helyén az Audi, a harmadikon pedig szintén egy magyar cég, a MOL végzett.

Eljátszhatja hitelességét a görögök miatt az EU jegybankja

Példátlan lépésre szánja el magát Görögország megmentése érdekében az Európai Központi Bank: hatályon kívül helyezi azt az eddigi szabályát, hogy kizárólag kielégítő hitelbesorolással rendelkező államkötvényeket fogad el fedezetként. A kritikusok szerint az EKB hitelessége kerülhet emiatt veszélybe.
1
Világgazdaság Piactér