humusz

Rengeteget tehetnek a települések az élelmiszer-hulladék csökkentéséért

Komoly környezetvédelmi és pozitív gazdasági hatásai is lehetnek az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentésének.
2022.06.30 Olvasási idő:

Több milliárdos többletbevétele lehet az agráriumnak az új módszerrel

A globális felmelegedés káros hatásai a Kárpát-medence termőtalaját is veszélyeztetik, ennek ellensúlyozására komplex talajművelési rendszert dolgozott ki a gödöllői Szent István Egyetem - mondta Gyuricza Csaba, a mezőgazdaság- és környezettudományi kar dékánja az MTI-nek.
2014.03.01 Olvasási idő:

A HuMuSz a köztársasági elnökhöz fordul a termékdíj törvény miatt

A Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) szerint a termékdíj törvény friss módosítása nem felel meg az uniós alapelveknek, nem segíti a hulladékmegelőzést, nem von felelősségre, sérti a közérdeket. A törvényelőkészítő munka során a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) egy független szakmai partnertől rendelte meg az italcsomagolások életciklus-elemzését, amely kimutatta többek között, hogy a betétdíjas csomagolás környezetkímélőbb, mint az eldobó csomagolások visszagyűjtése és újrahasznosítása. Az elemzés a mai napig nem látott napvilágot, így a HuMuSz felkérte a szakértőt a közzétételre, és szakmai vitát kezdeményez a témában.
2009.11.17 Olvasási idő:

Elindult a Nulla Hulladék Program

A Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) 2009. május 9-én, a Nulla Hulladék Napon indította útjára nagyszabású programját, amelynek célja, hogy csökkenjen a hazai hulladéktermelés. A HuMuSz a Nulla Hulladék Programban párhuzamosan szólítja meg a lakosságot, a kormányzatot, a települési önkormányzatokat, a gazdasági szférát, az oktatási és tudományos intézményeket, továbbá kezdeményezi a civil szervezetek összefogását. A széles körű kezdeményezéssel arra kíván rávilágítani, hogy társadalmi összefogásra van szükség.
2009.05.11 Olvasási idő: