Hungrana

A magyar gazdák nyakán maradhat a kukorica, ha tovább ülnek rajta

Sok cég inkább külföldről szerzi be kukoricaszükségletét, mert még szállítással együtt is több tíz euróval olcsóbb.
2022.02.13 Olvasási idő:

Egymást kiegyenlítő piaci hatások a Hungranánál

A cukorpiaci túltermelés miatti alacsony árak visszavetették a Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. eredményességét.
2020.07.14 Olvasási idő:

Most növelhető a bekeverési arány

Magyarország jóval az európai átlag alatt áll a megújuló energiaforrások üzemanyagba keverési arányában. Az agrárkamara szerint most kell nagyot lépni.
2019.02.14 Olvasási idő:

Stabil piacot adnak a feldolgozók a magyar kukoricatermelőknek

elentős árcsökkenést szenvedtek el az európai izocukorgyártók a cukorkvóta megszüntetése óta, de két éven belül helyreállhat a rend.
2018.04.23 Olvasási idő:

Bőven van még tartalék a hozamokban

Stabilizálhatja az árakat, aszályos években pedig hirtelen áremelkedést is okozhat, hogy már 2,5 millió tonna kukorica ipari feldolgozására van kereslet Magyarországon.
2018.03.26 Olvasási idő:

Hungrana: újabb milliárdos beruházás

A világ gyógyszeripara, kozmetikai ipara, és a tisztítószereket gyártó cégek is a vásárlói lesznek annak a napi 1200 hektoliter gyógyszeralkoholnak, amelyet a Hungrana szabadegyházi üzemében állítanak elő. Az egymilliárdos fejlesztés új technológiát is jelent.
2013.10.24 Olvasási idő:

3 milliárdért telepít biomassza kazánokat a Hungrana

Évi 50-60 millió köbméterre csökken a Hungrana gázigénye a most indított, hárommilliárd forintos beruházásnak köszönhetően.
2011.06.02 Olvasási idő:

"Csináljunk bioetanolt a hazai kukoricatöbbletből"

Egy sem épült fel az öt éve bejelentetett 32 hazai bioetanol üzemről, ami jól jellemzi a terület működési környezetének bizonytalanságát, a kisszámú gyártót mégis rendre az agrárárak felhajtásával vádolják. Héjj Demeter, a Magyar Bioetanol Szövetség elnöke szerint megfelelő szabályozással és a szinergiák kihasználásával évi másfél millió tonna bioetanolt lehetne előállítani a – jó években – 3-4 millió tonnányi kukoricafölöslegből.
2011.05.20 Olvasási idő:

Jól fogyott a magyar cukor, de sok a "fekete"

Az előző évekhez képest valamivel kevesebb, de nem rossz minőségű termés, nyomott felvásárlási árak, a termékpaletta kényszerű átstrukturálódása. Ez az általános kép, ha a hazai növénytermesztés elmúlt évét nézzük. A fontos kultúrák feldolgozói közül lapunknak nyilatkozó cégek vezetői is megerősítik ezt, bár szavaik alapján a kép ennél árnyaltabb.
2010.01.12 Olvasási idő:

Kártérítési per indulhat az E.On ellen a gázhiány miatt

Kártérítési pert helyezett kilátásba az osztrák Agrana konszern, mert az E.On január 7-től leállította, illetve drasztikusan visszafogta a gázszállításokat a társaság tulajdonában lévő szabadegyházi Hungrana Kft.-nek – közölte Johann Marihart, az Agrana vezérigazgatója.
2009.01.15 Olvasási idő: