jövedelmezőség

Ezek a tényezők befolyásolják a nagyvállalatok jövedelmezőségét

A hazai nagyvállalatok eredményességét a kormányzati gazdaságpolitikától, a belföldi kereslettől és az árfolyamváltozásoktól teszik leginkább függővé a cégvezetők – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legfrissebb adataiból.

Erdei Tamás: A bankok jövedelmezősége tartósan romlik

Az idei már a fordulat éve lehet mind a gazdaság, mind a bankok szempontjából, ám a pénzügyi szektor jövedelmezősége már soha nem lesz olyan szinten, mint a válság előtt - véli Erdei Tamás, az MKB Bank leköszönő elnök-vezérigazgatója. Úgy látja: az MKB Banknak minden lehetőség adott ahhoz, hogy megőrizze jelenlegi, domináns piaci pozícióját.

Gondban a Magyarországon működő osztrák bankok

A régióban érdekelt bankcsoportok számára nem jók az idei kilátások, hiszen a romló hitelportfólió csökkenti a jövedelmezőséget. Ezzel együtt a profitabilitás még mindig jobb, mint Nyugat-Európában.

Szász Károly: Nem a bankok magas jövedelmezőségét kell támadni

Szász Károly szerint a pénzügyi közvetítőrendszer stabil, hatékonyan működik, de alkalmazkodóképessége határára ért, ezért szerepét akkor tudja betölteni, ha további terheket nem raknak rá. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke erről kedden, a szervezet tavalyi évi tevékenységéről szóló jelentés általános vitájában beszélt a parlamentben.

Drámai változásokat hozhat a bankrendszerben a kormány

Drámai változásokat hozhat a magyar bankrendszer életében az a pénteki bejelentés, amely lehetővé tenné a devizahitelek egyösszegű végtörlesztését. Hogy pontosan mekkorát, azt ma még nehéz megjósolni.

Csökkenő építőipari jövedelmezőség

Az építőipari munkák hiánya és a megrendelői kör fizetésképtelensége miatt minden második cégnél csökkent a munkaszerződések száma.

Egy magyar hotel Európa legolcsóbb szállodája

Egy budapesti hotel áll a Trivago brit, szállodai árakat összehasonlító portál tízes listáján, amely ezúttal tíz európai bevásárló úti cél szállodai árait hasonlította össze. Az összehasonlítás során alapvető szempont volt, hogy a szállodai szoba ára a lehető legalacsonyabb legyen, hogy a bevásárló turisták "beszerző körútra" félretett pénzét minél kevésbé vigye el a szállásdíj.

Új eszközök a Magyar Fejlesztési Bank kezében

A kormány bővíteni kívánja a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) finanszírozási eszközeit, továbbá visszaállítja az állami fejlesztési bankra vonatkozóan az osztalék elvonás tilalmát - egyebek közt ezt tartalmazza az a törvénymódosító javaslat, amelyet a nemzeti fejlesztési miniszter nyújtott be pénteken az Országgyűlésnek.
Világgazdaság Piactér