Költségvetés 2012-2013

Helikopterek: csak a döntés hiányzik

A honvédelmi tárca az előkészítő munkát elvégezte, így a helikopterek beszerzése ügyében csak a kormánynak kell meghoznia a szükséges döntést – közölte a HM helyettes államtitkára. A helikopterek beszerzése ügyében több pályázó is lobbizik, és továbbra sem biztos, hogy csak honvédségi beszerzésről lesz szó.

Mától Szlovákia felől is megy gáz Ukrajnába

Mától Szlovákia felől is kaphat földgázt Ukrajna, amely rendben továbbítja Európába az orosz gázt. A hazai betárolás lendületes, mostanáig mintegy 3,3 milliárd köbméter gyűlt össze.

Egyre többet költenek a kínaiak az interneten

Töretlenül nő a kínaiak internetes költése: a kelet-ázsiai ország lakosai tavaly mind értékben, mind mennyiségben többet vásároltak a korábbinál a világhálón - mutatnak rá a hétvégén kiadott iparági jelentések.

Történelmi felelősség terheli most a Kúriát

Emberöltő óta nem volt olyan direkt politikai nyomás a legfőbb bírói testületen, mint az elmúlt hetekben. A politikai szereplők megkönnyebbüléssel vennék, ha a fizetésképtelenné vált devizahitelesek feszítő szociális problémáit a Kúria mintegy varázsütéssel megszüntetné, s annak minden költségét a bankrendszerrel megfizettetné.

A rezsicsökkentés eltünteti az inflációt

Fél százalék alá süllyedhet az idei év végére az éves összevetésű infláció Magyarországon - jósolták keddi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

Lvov nem kér a kijevi hatalomból

A 2004-es ukrajnai bársonyos forradalomra utaló jelek látszanak keleti szomszédunknál. Vasárnapra tervezi az ellenzék Kijevben a legnagyobb tüntetést a hatalom uniós politikája miatt.

Több az új irodaépület, de csökkent a kihasználtság

2013 harmadik negyedévében a teljes budapesti irodaállomány elérte a 3.172.400 négyzetmétert – jelentette a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BRF). Az állomány egy új irodaépülettel bővült, miután átadták a Bosch Központ első ütemét. A BRF egy spekulatív épületet átsorolt a saját tulajdonú irodaállományba miután egy végfelhasználó megvásárolta, ezzel a teljes irodaállomány 2.588.059 négyzetméter „A” és „B” besorolású modern spekulatív irodahelyiségből és 584.341 négyzetméter saját tulajdonú irodaállományból áll.

Mi a baja Brüsszelnek a rezsicsökkentéssel?

Az energiapiacon alkalmazott rendszerhasználati díjakkal szemben emelt kifogást még augusztusban az Európai Bizottság - mondta Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában szerdán.
Világgazdaság Piactér