konszenzus

Erősödhetett az árnyomás februárban

Lapunk elemzői konszenzusa szerint a háromszázalékos jegybanki cél közelébe, 2,9 százalékra emelkedhetett az infláció februárban.

Meglehet az egymilliárd eurós nyereség

Nem várható nagy meglepetés az OTP eredménybeszámolójától, a befektetők az idei éves várakozásokra lesznek leginkább kíváncsiak.

Tovább zakatolhatott a magyar gazdaság

A tavalyinál mérsékeltebb dinamikát várnak 2019-ben az elemzők, több szektor bővülési üteme is elmaradhat a 2018-astól, azonban a két fő húzóerő megmaradhat.

Betegségekhez vezethet a napfényvitamin hiánya

A korábbinál többen figyelnek ugyan a D-vitamin pótlására annak a kampánynak köszönhetően, amellyel orvos szervezetek a napfényvitamin hiányának problémájára hívták fel a figyelmet, a helyzet még mindig messze van az ideálistól.

Kamatot fog csökkenteni a monetáris tanács? - Elemzői vélemény

Valószínűleg csökkenti majd az alapkamatot a magyar jegybank (MNB) a következő kamatdöntő ülés alakalmával - vélekednek szerdán kiadott legújabb előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, jóllehet ez a prognózis továbbra sem számít konszenzusnak a Cityben.

Londoni elemzők: 4,5 százalék lehet az infláció

Valószínűleg 4,5 százalék körüli szintre gyorsult tovább az infláció Magyarországon a múlt hónapban - jósolták a pénteki adatismertetés előtt londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint még mindig az élelmiszer- és üzemanyagárak adják a célszintet meghaladó magyar infláció fő felhajtóerejét.
Világgazdaság Piactér