Németh Miklós

Németh Miklós: kaphattunk volna pénzt a határnyitásért, de nem kértünk

A Szabadság-díjat és a Point Alpha díjat is átvehette Németh Miklós a napokban a békés rendszerváltásban, illetve a német újraegyesítésben játszott szerepéért. A volt miniszterelnök szerint az akkori változások alapja az volt, hogy bízott Gorbacsovban, ahogy a szovjet elnök is bízott benne. Az egykori kormányfő arról is beszélt: kaphattunk volna pénzt azért, hogy a keletnémet állampolgárokat átengedjük, de ő nem ilyen támogatást kért. Németh Miklós elmesélte annak a történetét is, hogyan kellett néhány métert visszaépíteni a vasfüggönyből, hogy elkészülhessen a világhírű fotó a lebontásáról.
2014.06.30. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

A BBC-nek nyilatkozott Németh Miklós a határnyitásról

A húsz évvel ezelőtti határnyitásra emlékezett a páneurópai piknik évfordulóján a BBC-nek adott interjúban Magyarország akkori miniszterelnöke - számol be a Magyar Rádió.
2009.08.20. 09:44 Olvasási idő: 0 perc

Medgyessy-interjú: Egész életemre kiérdemeltem a fizetésemet

Az 1989-90-es rendszerváltás előzményeiről, gazdaságpolitikai feltételeiről beszélgettem Medgyessy Péterrel, a Grósz-, majd a Németh-kormány gazdasági ügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével, aki 1989-ben a KGST Végrehajtó Bizottság soros elnöke is volt.
2009.03.11. 14:40 Olvasási idő: 0 perc