svájci jegybank

Svájcban a nyugalom az úr

A piaci várakozásoknak megfelelően a svájci jegybank monetáris tanácsa csütörtöki ülésén változatlanul hagyta az irányadó kamatokat.

Rekordnyereség a svájci jegybanknál

A Svájci Nemzeti Bank elsősorban a frank árfolyamgyengülése következtében érte el az 54,4 milliárd frankos rekorderedményt.

Nyereséges a svájci jegybank

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) 6,9 milliárd frankos nyereséggel zárta a tavalyi évet, elsősorban a magas kamat- és árfolyamnyereség, és a devizapozíciók hatása miatt. A tavalyi konszolidált profit azonban alacsonyabb az egy ével korábbi 13,1 milliárd frankos nyereségnél.

"IMF-szerződéssel a zsebünkben más lenne a helyzet"

A kamatszint tartása mellett egyelőre több érv sorakoztatható fel, mint ellene – írja elemzésében Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza. IMF-szerződéssel a zsebünkben más lenne a helyzet, egyes elemzések szerint 50-100 bázispontos lazítást eredményezne a megállapodás, amennyiben ősszel pont kerülne az ügy végére.

Újra gyengül a forint

Tegnap az ötoldalú frankfurti jegybanktörvény-egyeztetésről nem érkezett érdemi információ, a felek nem nyilatkoztak a tárgyalásról – írja elemzésében Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

Kutyaszorítóban a svájci jegybank

Az euró/svájci frank pár legutóbbi 1,20 alá merülésében az volt a legmeglepőbb, hogy ilyen sokáig váratott magára. Bár a Svájci Nemzeti Bank (SNB) elbagatellizálta ennek jelentőségét, ugyanakkor valószínűleg nem ez lesz az utolsó összecsapás a jegybank és a piacok között – írja az FXPro.

Most győzött a svájci jegybank – Pánikra semmi okunk?

Csütörtökön egy pillanatra elesett a Svájci Nemzeti Bank (SNB) tavaly szeptemberben betonba öntött 1,20-as euró/frank küszöbértéke. Miután a frank a minimális árfolyamküszöb alá erősödött, a központi bank azonnal interveniált.
Világgazdaság Piactér