szórakozás

Szórakozás a nagyvilágban

A világ melyik nagyvárosában a legolcsóbb a bulizás és hol a legdrágább a mozijegy? Mi olcsó Moszkvában, és miért kell a zsebünkbe nyúlni Miamiban?

Csúcson a moziipar

A szuperhősök filmre álmodott kalandjai és a Walt Disney kasszasikerei 41,7 milliárd dolláros rekordbevételhez segítették tavaly a globális moziipart.

Szépen költöttek a SZÉP kártyások

Május utolsó hetében jelentősen felpörgött az OTP SZÉP kártyákon felhalmozott, két évvel ezelőtti lejáró egyenlegek felhasználása.

A játékboltosok és a fagyiárusok ünnepe a gyereknap

Gyereknapkor népszerűbbek a játékok mint a programok, ilyenkor a szülők 40 százaléka ad ajándékot a gyermekének; a játékbolti forgalom ugyanakkor elmarad a húsvétitól - derül ki a játékkereskedő és importőr Formatex Kft. felméréséből.

Újra megnyitja kapuit a Pesti Vigadó

A tervek szerint március 14-én tartják meg a felújított Pesti Vigadó ünnepélyes megnyitóját, ezt követően az épület többek között egy Makovecz Imre- és egy Schrammel Imre-kiállítással várja a közönséget - mondta el az MTI-nek Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára.

Szerdán éjféltől jön a romkocsmaadó

A világörökségi területen működő, szeszesitalt árusító vendéglátóhelyek és boltok az éjszakai nyitva tartásért felügyeleti díjat fizetnek - a kereskedelmi törvény ezt szabályozó módosítása augusztus elsején lép hatályba.

Szórakozásra használják a netet

A világ internetezőinek hattizede látogat olyan oldalakat, ahol a hobbijáról, személyes érdeklődését kielégítő témákról talál információkat – állapította meg az Ipsos legújabb, 24 országra kiterjedő felmérése.

Zuschlag-per: semmire sem emlékszik a szocialista tanú

Tüttő Kata szocialista politikus, a Fővárosi Közgyűlés tagja nem emlékezett arra, hogy a baloldali ifjúsági szervezetek működését, rendezvényeit hogyan finanszírozták, azt sem tudta, hogy a vádban szereplő egyesülettől miért érkezett személyes bankszámlájára 150 ezer forint. Erről a szocialista politikus tanúkihallgatásakor vallott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per hétfői tárgyalási napján.

Ide jutottunk? Pókeren nyerne pénzt a kormány!

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy januártól a pókert játékkaszinón kívül, kártyatermekben is meg lehessen szervezni.
1
Világgazdaság Piactér