Világgazdaság

Öt hely a fővárosban, ahol új kerékpárút épül

Öt kerékpárút szakasz építésére, összesen 16,3 kilométer hosszúságban írt ki nyílt közbeszerzést Budapest Főváros Önkormányzata - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A tervezett öt kerékpárút szakasz a következő: a XXI. kerületben az Ady Endre út (1.950 méter hosszúságban), szintén a XXI. kerületben a Szabadkikötő út (2,8 kilométer hosszan), a XVII. kerületben a Pesti út - 501. utca – Ferihegyi út (az út 7,1 kilométeres szakasza), a III. kerületben a Bécsi út – Nagyszombat utca útvonala (egy 3 kilométeres útszakasz) és végül a X. kerületben a Fehér út – Albertirsai út (1,5 kilométer hosszúságban).

Nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek a mérleg szerinti eredménye az előző 3 évből legalább 2 évben negatív volt. Ugyancsak nem lehet ajánlattevő az a társaság, amelyiknek az előző három évben a forgalma nem érte el a nettó 90 millió forintot, amelyből 45 millió forintnak kerékpárút tervezésből, építésből, illetve felújításból kellett származnia.

Az ajánlattevőnek rendelkeznie kell egy-egy építésvezetővel, szegélyező kőművessel, és villanyszerelővel, továbbá két aszfaltozó szakmunkással, és három segédmunkással. Egy szakember több részfeladatnál is részt vehet a munkában.

Az ajánlattételi határidő október 20. Az eredményhirdetés időpontja december 17., míg a szerződéskötés tervezett időpontja 2011. január 6.

Bankmentő csomag Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV logisztika GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót infrastruktúra-fejlesztés raktározás Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás Budapest Malév A szerkesztő ajánlja makroadatok kerékpárút IMF Vállalati jelentések Szociális kiadások Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Külföldi lapvélemények épülElemzői vélemények Orbán Viktor Orbán Viktor évértékelő beszéde Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány oktatás Gyurcsány Ferenc gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok mezőgazdaság MSZP-ügyek Karrierklub A munka világa Deviza- és árupiac Zöld ügyek IMF-megállapodás Szakszervezet - Érdekképviselet Magyar Posta Zrt. Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Mol Paksi Atomerőmű Zrt. Fővárosi ügyek önkormányzati választások Egyesült Államok Amerikai piac - napi elemzés Tölgyessy Péter EU aloldal BÉT áruszállítás MÁV infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon