traian basescu

Hat évet kapott a korrupcióval vádolt volt román miniszter

Első fokon halmazati büntetésként hat év szabadságvesztésre ítélte a román legfelsőbb bíróság kedden Elena Udrea volt turisztikai minisztert, akit többrendbeli megvesztegetés elfogadásával, hivatali visszaéléssel és európai alapok eltérítésével vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Történelmi mélypontra zuhant a lej

Történelmi mélypontra zuhant a lej az euróval szemben, miután a nemzetközi közvélemény egyre kritikusabban figyeli a bukaresti politikai fejleményeket.

Az államfőt is elküldené a román parlamenti többség

Határozati javaslattal függesztené fel posztjából a román államfőt a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL); az erről szóló előterjesztést szerdán nyújtották be a parlamenti házbizottsághoz.

Politikai viták lökték a mélybe a lejt

Újabb történelmi mélypontra esett vissza a román lej az euróval szemben, miután a román központi bank egy euró árfolyamát 4,4715 lejben állapította meg szerdán.

AGRI - Új gázvezeték építéséről egyezett meg Orbán

Az energetika területén történő regionális együttműködés új szakaszát nyitja meg az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszer (AGRI) – jelentette ki Ilham Alijev azeri államfő azt követően, hogy Magyarország, Azerbajdzsán, Grúzia és Románia vezetői kedden Bakuban az AGRI megvalósítását célzó megállapodást írtak alá.

Államreformot ígér Basescu

A közszféra korszerűsítése lesz a legfontosabb célom – jelentette ki Traian Basescu román elnök, akinek újraválasztását immár a bukaresti alkotmánybíróság is megerősítette.
Világgazdaság Piactér