azeri

Szijjártó: Görögországon át két forrásból is érkezhet gáz

Magyarország támogatja, hogy Görögország megkapja az ENSZ biztonsági tanácsának nem állandó pozícióját.
2022.06.22 Olvasási idő:

Újabb légitársaság közlekedik Budapestre

A Silk Way West mostantól hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost az azerbajdzsáni cargo légitársaság bakui központjával.
2018.03.29 Olvasási idő:

Hozzánk is elérhet a TAP leágazása

Nem kizárt, hogy az azeri gáz európai exportjára épülő TAP gázvezeték kiindulópontjától épül egy olyan leágazás is, amely Közép-Európát látja majd el gázzal. Addig is a Gazprom dolgozik azeri kapcsolatai erősítésén.
2013.12.30 Olvasási idő:

Jöhet az azeri gáz Európába

A GdF Suez évi 2,6 milliárd köbméter azeri gáz 25 éven keresztüli importjáról állapodott meg.
2013.09.26 Olvasási idő:

Azeri kiadatás - Ombudsman: sérült a magyar állam szuverenitása is

Az ombudsman szerint bár a magyar állam nem sértett nemzetközi normát és a számára biztosított jogkörben járt el, amikor hozzájárult Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatásához, az ügyben több szempontból is sérülhetett a jogbiztonság követelménye, valamint sérült a magyar állam szuverenitása is - állapította meg hivatalból lefolytatott vizsgálata eredményeként Szabó Máté.
2012.12.07 Olvasási idő:

Szijjártó: ez a legígéretesebb időszak a magyar-azeri kapcsolatokban

Bár Magyarország és Azerbajdzsán már 20 éve felvette a diplomáciai kapcsolatokat, a jelenlegi a legígéretesebb időszak a két ország közötti együttműködés megerősítésére a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint.
2012.11.29 Olvasási idő:

Jönnek a magyar-azeri szerződések

Szijjártó Péter államtitkár szerint hamarosan szerződések születhetnek magyar és azeri cégek között, például vasútvonal építéséről.
2012.10.09 Olvasási idő:

Jönnek az azeriek - Szijjártó és Budai is tárgyal a delegációval

Jövő hétfőn és kedden Budapesten tartja soron következő ülését a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t.
2012.10.04 Olvasási idő:

Navracsics: Azerbajdzsán nem tűnt megbízhatatlannak

Akkor jó egy állam, ha polgárainak érdekeit szolgálja, s nincs külső cél, amelyhez a polgárokat eszközként használná fel - erről Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, az intézmény és az Európai Újságírók Szövetségének meghívására tartott pénteki előadásán.
2012.09.21 Olvasási idő:

Szijjártó: A magyar cégek betörhetnek az azeri piacra

A keleti nyitás politikája egyik alappillérének nevezte Szijjártó Péter a kaukázusi térség országaival való szoros, gazdasági, stratégiai együttműködést, amelynek egyik eleme lehet egy közös alap létrehozása Kazahsztánnal.
2012.09.20 Olvasási idő: