US Steel

Válsághelyzet a vasérc magas ára miatt

Az európai és a kínai gyártók is megszenvedik, hogy padlót fogtak az acélárak, és a közeljövőben sem lehet gyors javulásra számítani. A globális lassulás és a kereskedelmi háború jól ismert érvei mellett a vasérc árát egyszeri tényezők és tiltott tőzsdei műveletek emelhették 100 dollár fölé.

Vonzó célpontok az acéliparban

Az AK Steel esetében az árbevételhez és a nyereséghez mérten is nagy adósság tarthatja nyomás alatt az árfolyamot.

Acélba vésik Donald Trump nevét

Négy évre elnyújtott, 14 százalékos béremelésről és a bónuszok növeléséről egyezett meg szakszervezeteivel a legnagyobb amerikai acélgyártó.

Dunaferr: segít a kormány, ha akar

Számos olyan módja van egy vasmű állami támogatásának, amely ellen az EU nem emel kifogást, mert a támogatás uniós célokat is szolgál. A szlovák állam már a kassai vasnű hóna alá nyúlt.

Nem kell az acél? - Bajban az óriáscégek

Jövőre talán élénkül a globális acélpiac, de Európában tovább zsugorodik, a magyarországi kereslet például 2 százalékkal eshet. A túlkínálat erősödik, az árak esnek, a gyártók bajban vannak. Az US Steel kivonul Szerbiából, a Thyssen amerikai eladásokra készül, az ArcelorMittal európai bezárásokról döntött.

Szerbia orosz hitelt kér, acélüzemet kínál

Szerbia egymilliárd dolláros hitelt vár Oroszországtól, három éve már kapott 800 milliót. Most egyúttal felajánlotta 1 dollárért veszteséges acélüzemét.
1
Világgazdaság Piactér