vállalati

Beindult a céges hitelpiac

Közel 29 százalékkal több forinthitelt vettek fel tavaly a vállalatok, mint egy évvel korábban, és gyakorlatilag megállt a kimutatott állomány zsugorodása is

A hitelpiacon már beköszöntött a fagy

Az idén már nem várható élénkülés sem a lakossági, sem a vállalati hitelezésben – derül ki a jegybank tegnap nyilvánosságra hozott hitelezési felméréséből. A kutatásban az is szerepel, hogy az év első felében megindult az önkormányzati adósságok átütemezése.

Milyen a vállalati hitelhelyzet - A KPMG-index megmondja

A vállalathitelezési piac aktuális státuszát és a várható trendet jelző új indexet vezet be a KPMG – az index célja, hogy a piaci szereplők rendszeresen, mértékadó és könnyen értelmezhető visszajelzést kapjanak a vállalathitelezés helyzetéről.

Emelkedő kamatok, zuhanó vállalati hitelezés

Az idei első negyedévben jóval kevesebb vállalati hitelt tudtak nyújtani a magyarországi hitelintézetek, mint a korábbi évek hasonló időszakában, változatlan vagy emelkedő kamatok mellett. A jelentős visszaesést az sem képes ellensúlyozni, hogy némileg nőtt kihelyezett lakossági forinthitelek értéke.

Szeretjük a netbankot, de a telefonosat nem - GKI elemzés

Dinamikus növekedést mutat az internet banki és mobilbanki szolgáltatásokra szerződött ügyfelek száma, míg az élőhangos telefonbanki szolgáltatásra nincs nagy igény – derül ki a GKIeNET – T-Home – T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról havi jelentéséből.

Korlátoznák a jövedelmeket

Követendőnek nevezte Európa számára is a bankárfizetések korlátozásának amerikai kezdeményezését az Európai Bizottság. Jonathan Todd bizottsági szóvivő üdvözölte Barack Obama elnök kezdeményezését, amelynek értelmében legfeljebb 500 ezer dolláros éves jövedelmet vehetnek fel azok, akik a mostani válság idején állami támogatásban részesülő cégnél töltenek be vezető pozíciót.

A Daimler-döntés üzenete

Tegnap jelentették be, hogy a német Daimler AG Kecskeméten akar létesíteni új gyártóüzemet. Ez azt bizonyítja, hogy az itthon sokszor éles kritikával illetett magyar üzleti környezetnek a külföldi vállalatok számára még mindig nagy a vonzereje.
1
Világgazdaság Piactér