Xbox

Vége az Xbox 360-asnak

Megszünteti az Xbox 360 gyártását a Mic­ro­­soft, a hírek szerint a társaságnál már egy új generációs játékkonzolon dolgoznak.

Eltűnhet az Xbox és a Windows 7 a német piacról

Egy német bíróság a Motorola Mobility javára döntött egy szabadalmi perben a Microsoft ellenében, a döntés értelmében az Xbox 360 konzolokat és a Windows 7 operációs rendszert is ki kell vonni a német piacról.

Az Xbox és az Office húzta fel a Microsoft eredményét

Az előző év hasonló időszakához képest stagnált, az elemzői várakozásokat mindazonáltal 2 centtel meghaladta a Microsoft negyedik negyedévi egy részvényre jutó eredménye, miután a Windows operációs rendszer gyengébb eladásait ellensúlyozták az Office szoftvercsomag és Xbox játékkonzol magasabb értékesítései.

A jó öreg Wordhoz még mindig ragaszkodunk

Növelte nyereségét és bevételét a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriáscég pénzügyi éve első negyedében, a beszámoló szerint a cég bevétele 17,37 milliárd dollár volt a szeptemberrel zárult időszakban.

Rekordot döntött a Call of Duty

A Call of Duty: Black Ops a bemutatását követő első 24 órában 360 millió dollárt hozott, ezzel megdöntötte a korábbi, videójáték eladási rekordot, amelyet egyébként az elődje állított be.

A Motorola visszavág

Egy nappal azután, hogy a Microsoft bejelentette, hogy pert indít a Motorola ellen a jogvédett termékekért követelt túl magas díjak miatt, az amerikai mobilgyártó beadta a viszontkeresetre vonatkozó iratokat.
Világgazdaság Piactér