Idén is 5 milliárd forintot biztosít a kormány a szociálistűzifa-programra, és már megkezdődött a kiszállítás – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hétfőn a Pest megyei Csörögön. 

Fotó: Oláh Tibor / MTI

Dukai Miklós elmondta, hogy a minisztérium minden évben meghirdeti a települési önkormányzatok számára a szociális tűzifa beszerzésére kialakított pályázatot a kormány által biztosított keretösszegben, amely már szeptember óta rendelkezésre áll. 

A kormány a pénzt biztosítja, a települések ebből beszerzik a tűzifát, és eljuttatják a legrászorulóbb emberekhez 

– mondta az államtitkár. Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az önkormányzatok eddig is mindig 80-90 százalékban a 21 állami erdőgazdaságot választották a tűzifa beszerzéséhez. Közölte, 

1984 önkormányzat részesült a támogatásból, és 200 ezer köbméter tűzifára kötöttek szerződést, ebből eddig 110 ezer köbméter tűzifát már átadtak a településeknek. 

A program február 15-ig tart, és párhuzamosan zajlik a kormány másik programjával, amelyben a családok igényelhetnek 10 köbméter fát, amit szintén az erdőgazdaságok biztosítanak – mondta az államtitkár.